Niš ekspres i pružni prelaz: Godišnjica teške nesreće je za 9 dana, a novi incident desio se ponovo

Igra sa životima putnika

  • 14
Autobus Niš ekspres i prelaz

Printskrin: Facebook

Rampa spuštena u niškom naselju Nikola Tesla, ali ljudi se ne obaziru, prelaze deca pešaci, provlače se automobili. Svako na svoju odgovornost i reklo bi se - "strašno".

Ali čekajte, šok tek sledi - manevar izvodi i autobus "Niš ekspresa".

Prvo je zastao pred sam prelazak pruge, a onda je jedna osoba "pomogla" vozaču. Momak je stao kod rampe, pregledao prugu i vozaču dao znak da krene.

Tad počinje provlačenje, malo levo, pa desno, cik-cak i - rampa je obiđena, što se i vidi na snimku Južnih vesti.

Ne znamo koliko je putnika bilo unutra i kako su se osećali na prelazu, bespomnoćni, dok ih neodgovorni vozač izlaže opasnosti.

A pamti se 21. decembar, nije prošlo ni godinu dana, kada je voz na pružnom prelazu u Donjem Međurovu naleteo na autobus "Niš ekspresa" i ubio osmoro putnika.

Ovakvo ponašanje vozača samo pokazuje da čak ni spuštena rampa nije dovoljno upozorenje da nailazi grdosija na šinama, od koje, ako joj se bilo ko ispreči, gotovo da nema spasa.

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    12. decembar 2019 | 21:05

    Pitanje za ovog pametnog čoveka koji je ovo snimio i napravio pravi bum na internetu, gomilu osuda i pretnji vozaču autobusa: Da li si nakon završenog snimanja ostao da čekaš da poprave rampu, ili si sramno i drsko kao i svi ostali prešao prugu pored spuštene rampe?

  • Misko

    12. decembar 2019 | 19:20

    Na pruznom prelazu u Velikim Crljenima kod Lazarevca pre mesec ipo 2 dana je non-stop stajala spustena rampa pa nek mi neko kaze sta raditi u tom slucaju kad se rampa pokvari u spustenom polozaju ?

  • samo vas posmatram

    12. decembar 2019 | 16:58

    Kakva smo mi stoka od naroda, nekulturni i bezobrazni ljudi, nemam reci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA