≫ 

Tanja je izgubila blizance, sa 4 divne devojčice živi u kući koju izjeda vlaga, a zima je sve jača

Porodica Stanković iz Borče nema funkcionalno kupatilo, kupaju se u koritu, a nemaju ni ispravan šporet pomoću kog bi se ogrejali

  • 75
Sestre Stankovic

Foto: Facebook/Života Tanja Stanković

Sestre Anđela (8), Anastasia (7), Radoslava (6) i Nikolina (5) koje žive u beogradskom naselju Borča maštaju da imaju srećnije detinjstvo. Ove neodoljive devojčice sa roditeljima žive u veoma teškim uslovima, kući koju izjeda vlaga, željne lepše i novije odeće, igračaka, slatkiša... Svega. Pa čak i toplog doma koji možda neće imati ove godine.

Njihova majka Tanja Stanković priča za portal Telegraf.rs da u oronuloj kući u kojoj žive nemaju ni ispravan šporet, niti kupatilo, te da najviše strahuju zbog zime koja dolazi. Ona ne radi, a Tanjin suprug skuplja sekundarne sirovine. Od toga, kaže, preživljavaju.

- Kuća je počela da prokišnjava, puna je buđi i vlage. Nemamo funkcionalno kupatilo, nemamo bojler, kupamo se u koritu, a ja sve stvari perem na ruke jer nemamo ni veš mašinu. Moramo da idemo u poljski toalet, a i šporet nam je propao. Najgore je što stiže zima, a nemamo ni ogrev kako treba - priča majka četiri predivne devojčice.

Porodica Stanković

Foto: Privatna arhiva

Ona navodi da, nažalost, nema posao, te da se ne oseća najbolje s obzirom na to da joj se januara ove godine desila tragedija - na porođaju je izgubila blizance koje je nosila. To je, priča, negativno uticalo na nju, te je sve palo na leđa njenog supruga.

- U suštini, ne radimo ni muž ni ja. On se snalazi tako što se bavi sekundarnim sirovinama, sakuplja drva od polomljenih ormana i kreveta. Eto, tako se snalazimo i živimo u veoma lošim uslovima - navodi naša sagovornica koja dodaje da se borila sa depresijom, a da sada ima povišen pritisak i visok šećer.

Porodica Stanković

Tanja sa ćerkicama, Foto: Privatna arhiva

Do sada su se porodici Stanković već javili dobri ljudi koji su im poklonili hranu za nekoliko dana.

Njihova komšinica Dušica Ubović koja ih posećuje i zna u koliko teškim uslovima žive, apelovala je na sve ljude dobre volje da se jave i makar slatkišima obraduju preslatke sestre koje žive u nemaštini.

Porodica Stanković

Porodica Stanković živi u jako teškim uslovima, Foto: Privatna arhiva

- Uskoro će Nova godina, pa sam zamolila ljude iz Borče putem Fejsbuka da se organizujemo i prikupimo nešto novca za ovu porodicu, a da ujedno obradujemo devojčice novogodišnjim paketićima ili nekom igračkom. Ako mi to ne uradimo, one neće imati prilike da osete tu prazničnu radost - kaže Dušica.

Ukoliko želite da pomognete porodici Stanković i ulepšate praznike Anđeli, Anastasiji, Radoslavi i Nikolini, možete se javiti na mejl d.simic@telegraf.rs.

Video: Šestogodišnja Nađa živi sa babom i dedom u udžerici i ne zna šta znači normalan život

(D. Simić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smesko

    13. decembar 2019 | 18:38

    Potpuno se slazem da im treba pomoci,ucinicu to i ja,ALI,predlazem gospodi majci da pod hitno pronade posao i ostavi se depresije.svojevremeno sam rmbala po tudim kucama i to posle posla posto sam u radnom odnosu.gospoda je pobrkala lenjost i depresiju pa se samo seksa.zasuci rukave zeno i za pocetak ocisti svoju kucu.decici zelim sve najbolje u zivotu,a njihovim roditeljima da se trgnu i krenu da rade.

  • Fenix

    13. decembar 2019 | 16:31

    Da me neko ne shvati pogrešno, ali čemu tolika deca u bedi i sirotinji?! Jesu deca blago, ali kako može toliko da ih rađaju, a kukaju da nemaju uslova, ne razumem, čekaju drźavu da im na osnovu toga napravi kuću i pronađe posao?! Pa prvo se valjda obezbedi bilo kakav posao i krov nad glavom, a ne da deca pate. Treba im pomoći, previše je žalosno za dečicu.

  • Marko

    13. decembar 2019 | 16:28

    Treba im pomoc, ali da li je moguce da ne mogu jednu kantu da kupe za krecenje, i ucine sebi zdraviji prostor za zivot. Malo da pocisti po kuci, za to pare nisu potrebne. Deca su bogatstvo, ali ne treba ih izbacivati kao na traci ako nemas uslova za normalno odgajanje dece, i onda se kuka za pomoc... Zaposliti ih u drzavnim firmama, sagraditi im kucu.. I onda odbijati svaki mesec od plate za NJIHOVU kucu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA