Srđana je žena napustila i ostavila ga sa 4 dece: Razdvojili su ih, ali sada samohrani otac ima nadu

Tamara je pomogla Srđanu da obnovi kuću i ponovo okupi svoju decu

  • 30
S TAMAROM U AKCIJI Printskrin: Youtube/S Tamarom u akciji

U Selu Zlatari, opština Brus, živi porodica Tamburić, koja trenutno broji tri člana. Srđan (56) bio je oko osam godina u braku sa Bojanom, a u toj zajednici rođeno je četvoro dece. Međutim, ona ga je napustila 2018. godine, ostavivši ga samog sa decom. Tamara Grujić i ekipa humanitarne emisije "S Tamarom u akciji" dobili su poziv da posete porodicu koju čuva ovaj samohrani otac.

Srđan se pokazao kao odgovoran, požrtvovan otac koji se maksimalno trudio da sebi i deci obezbedi normalan život. Kada ga je napustila supruga, on je procenio svoje kapacitete i uvideo da nije u mogućnosti da sam brine o četvoro male dece. Pozvao je Centar za socijalni rad i zamolio za pomoć.

- Milica (9) i Marija (6) su sa mnom. Aleksandra (3) i Viktor (2) su u hraniteljskoj porodici. Dok je žena bila ovde živeli smo lepo jedno vreme. Kasnije je krenulo naopako, sve gore i gore, više nije moglo da se izdrži. Dođem kući, a deca kukaju gladna. Pa gde je bila majka ceo dan da vam da hleba, nego od mene traže... i spremim da jedu. Kad nisam sa ženom mnogo bolje živim i sa decom, deca mi idu uredna i čista. Ona nije htela ni da ih pere, nije htela ništa. Nije mi bilo teško za spremanje, morao sam, u vojsci sam bio kuvar. Imam mašinu za pranje. Najviše mi je bilo teško za kupanje, drugo ništa - ispričao je Srđan.

- Kuća je do materijala blato, slama, prikovci. A kad je pravljena i ja ne znam. Ne verujem da zna ni moj otac, još su je Bugari pravili, kako mi pričao otac. Planiram da sredim sve, da bude bolje, da decu vratim - objasnio je Srđan jer on u stvari želi da uzme kod sebe i dvoje najmlađe dece kako bi svi bili zajedno na okupu.

- Biću u stanju da proširujem, dalje da radim i sve više da imam za decu. Meni je sve za decu, meni ne treba ništa.

S TAMAROM U AKCIJI Tamaru su dočekala deca iz Brusa /Printskrin: Youtube/S Tamarom u akciji

Tamara i njena ekipa saradnika čuli su od Centra za socijalni rad za Srđanovu priču i odlučili su da žele da pomognu da poprave uslove u kojima žive.

- Mi se trudimo da uvek donosimo lepe vesti, tako da ja imam da vam kažem jednu lepu vest, a to je da ćemo da Vam radimo kuću i da ćemo da Vam pomognemo da vratite Vašu decu - rekla je Tamara Srđanu.

Tamara je pohvalila Srđana jer je njegova požrtvovanost i hrabrost vrlo inspirativna, ali se i začudila primetivši da skoro nije videla tako čistu kuću i tatu koji tako dobro kuva.

Akciju je pomogao i predsednik opštine Brus, Saša Milošević, okupivši veliki broj ljudi.

Radnici Centra za socijalni rad procenili su da će Srđanu bolji stambeni uslovi biti velika olakšica i da je za decu najbolje da žive sa svojim porodicom, kao i da Srđan može da odgovori na taj izazov i obezbedi deci srećno detinjstvo.

Milica (9) je jedino Srđanovo dete koje je krenulo do sada u školu, a njena učiteljica imala je samo reči hvale za nju.

- Milica je divno dete. Milica je radna, vredna, odgovorna je, samostalna. Milica je ovo zaslužila, zaista je divno dete. I cela ova porodica je to zaslužila.

S TAMAROM U AKCIJI Novo uređenje kuće porodice Tamburić /Printskrin: Youtube/S Tamarom u akciji

Kuća je cela renovirana, opremljena novim nameštajem i aparatima, kućnom hemijom i prehrambenim proizvodima, spremljena je i novčana pomoć za porodicu i osiguranje. Sve je bili spremno za novi početak porodice Tamburić.

- Pa ko to ima meni novu kuću - dočekala ih je Tamara.

- Potrudili smo da uradimo nešto malo drugačije nego što je bilo, ali da bude funkcionalno - objasnila im je Tamara, mada Srđan i devojčice nisu imali nikakvu zamerku - S obzirom da je tata vrhunski kuvar sad su otvorene mogućnosti da se prave razni specijaliteti.

S TAMAROM U AKCIJI Za novi početak dobili su i novčanu pomoć /Printskrin: Youtube/S Tamarom u akciji

Kuća nije opremljena za dvoje dece, već za četvoro, da bi Srđan mogao ubrzo da ih primi.

Srećno useljenje Milici su poželeli i njeni drugari iz škole:

- Neka ti je svaki dan kao današnji radostan, od srca ti želimo sve najlepše! Srećan novi početak u novoj kući! Zauvek pamti ovaj dan, vole te svi - poželeo je Milici njen drugar iz škole.

Na Tamaru smo navikli kao na osobu koja donosi sreću i o kojoj niko nema ništa loše da kaže. Tamara je pomogla da se Srđanu Tamburiću obezbedi neophodna pomoć kako bi ponovo okupio svoju decu i pružio im što lepše detinjstvo. Mi ostali želimo svu sreću porodici Tamburić.

Pogledajte celu emisiju:

(Telegraf.rs/ S Tamarom u akciji/ J.D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    16. decembar 2019 | 13:13

    “Kada ga je napustila supruga, on je procenio svoje kapacitete i uvideo da nije u mogućnosti da sam brine o četvoro male dece. Pozvao je Centar za socijalni rad i zamolio za pomoć.“ Naježih se. Ono kao krave da ima. Pa ove dve mogu,a ove druge dve su mi previše,pa ću prodati. Ni sa ženom ni bez nje nemaš uslove da štancuješ decu, pa posle dvoje pozajmiš drugima,pa kad popraviš kuću vratiš kao da su stvari. U današnje vreme imati mozak pećinskog čoveka je poražavajuće. Žao mi je dece da vas imaju za roditelje.

  • Aleks

    16. decembar 2019 | 19:24

    Mnogo je tesko odvojiti se od dece, ali ja njegov cin da zove Centar, da bude razuman i odvoji mladju decu, koja ne mogu da ostanu sama kuci maltene ni 5 minuta, veoma pozrtvovan. Nije ih dao na usvajanje nego hraniteljima. Znaci da ih zeli nazad. Nemojte te odvratne komentare sto ih je odvojio. Ne znate kako mu je. Svestan je covek bitnih stvari koji mnogi nece sebi da priznaju.

  • Poaro

    16. decembar 2019 | 13:18

    I gde su sada oni koji za sve u braku krive muškarce? Niko ne odobrava primenu sile prema "slabijem" polu, ali, kako nazvati ovo kad majka napusti svoja čeda?Fizička bol prođe, a duševna, odbačene dece, trajače do kraja života.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA