≫ 

Učenik davio drugaricu, novi slučaj nasilja u školi: Nazvala ga je Borivoje, zgrabio ju je za vrat

Roditelji tvrde da škola o nasilju nije obavestila ni njih, a ni Hitnu pomoć i policiju

  • 57
Vrsnjacko nasilje, Odzaci, Ruzica N Foto: Privatna arhiva/Shutterstock

Devojčica (15), čije je ime poznato redakciji, nova je žrtva vršnjačkog nasilja među osnovcima. Za razliku od prethodnih slučajeva nasilja u kojima su na devojčice nasrtale njihove vršnjakinje, na ovu učenicu sedmog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Deronjama, u Odžacima, ruku je digao njen drugar iz razreda (ime i prezime poznato redakciji), i naneo joj povrede.

Kako je za Telegraf.rs ispričao njen otac, devojčica je napadnuta 28. novembra 2019. godine na malom odmoru između petog i šestog časa, oko 12.30 sati.

- Ona je krenula sa sprata u prizemlje škole gde je trebalo da ima šesti čas, kada joj je dečko iz istog razreda prišao s leđa, uhvatio je za vrat i krenuo da je davi toliko da je ona maltene počela da se guši. Teško je reći koliko je to trajalo, ali je ona ostala bez daha. Na kraju ju je spustio na pod i otišao, a pri odlasku joj je rekao: "E, sad mi ne možeš ništa!"

Nasilje Odzaci, Ružica N Uhvatio je za vrat i krenuo da je davi / Foto: Privatna arhiva

Nesretnoj devojčici u pomoć su pritekli pedagog škole i nastavnik likovnog koji su je uveli učionicu i pomogli joj da dođe k sebi. Međutim, kako tvrdi njen otac, niko iz škole ih nije pozvao da im kaže šta se desilo a takođe, rukovodstvo nije pozvalo ni Hitnu pomoć i policiju.

- To i jeste razlog zašto želimo da tužimo školu - napominje Tomislav i dodaje da je prošlo dve nedelje otkako je Ružica napadnuta, a da se niko iz škole nije setio da ih pozove i pita kako je ona sve do danas dok ih nije posetio sekretar škole:

- Kada je tog dana došla kući i ispričala nam šta joj se desilo, mi smo odmah pozvali Hitnu, čiji su nas lekari odmah uputili u Sombor. Sa leve strane vrata, od uha do grla njoj je bilo sve crveno i nije mogla da guta. Mora da nosi kragnu.

Ruzica Nikolic, Nasilje skola, vrsnjacko, Ozaci Otac kaže da joj je od uha do grla bila crvena koža / Foto: Privatna arhiva

Na pitanje šta je dečaka navelo da se tako ponese prema njoj, navodno je rekao da ga je iznerviralo to što ga je ona nazvala "Borivoje", a ispostavilo se da je Borivoje otac devojčice u koju je on zaljubljen.

U Odseku za zbrinjavanje urgentnih stanja u Opštoj bolnici "Dr Radivoj Simonović" u Somboru lekari su konstatovali da Ružica nema vidljivih znakova povreda na koži vrata, ali da ima blagi spazam. U zdravstvenoj dokumentaciji u koju je Telegraf.rs imao uvid navodi se i da ima ograničene pokrete u vratu.

Ruzica Nikolic, Nasilje skola, vrsnjacko, Ozaci Imala je blagi spazam / Foto: Privatna arhiva

Zasad nije poznato da li je vinovnik ovog događaja kažnjen na bilo koji način.

Tragom ovih informacija, ali i da proverimo navode Ružičinih roditelja, obratili smo se i školi koju ona pohađa i u kojoj se nasilje dogodilo, ali do puštanja ovog teksta nismo dobili odgovore.

Video: Stravično vršnjačko nasilje u Novom Pazaru

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nastavnik

    16. decembar 2019 | 20:34

    ODMAH SMENA DIREKTORA! Kao neko ko radi u školi tvrdim da sve nepravilnosti i prikrivanja kreću od direktora!

  • Milan

    16. decembar 2019 | 20:50

    Nadam se da ova devojcica ima oca ili starijeg brata...

  • Boki

    16. decembar 2019 | 20:45

    Ja kao otac jedne ćerke mu mogu svašta,ako ona ne moze.I sigurno bih svasta uradio,bez obzira na posledice.Nikada mu ne bi palo na pamet da bilo koga dira.Ceo zivot bi to pamtio,svako jutro kada se pogleda u ogledalu bi se setio sta je uradio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA