Urednik KRIK-a vraćen iz Abu Dabija po nalogu Rusije?

Stevan Dojčinović je na crnoj listi Rusije od pre četiri godine

  • 6
Stevan Dojčinović Foto: Medija centar Beograd

Urednik istraživačkog portala KRIK Stevan Dojčinović nije pušten da uđe u Ujedinjene Arapske Emirate i to po nalogu Rusije, pošto se nalazi na crnoj listi te države od pre četiri godine, kada mu je zabranjen ulazak kao osobi koja zagovara politiku protiv interesa te zemlje.

- Moskva je još tada razaslala depeše raznim zemljama da Dojčinovića vrate u maticu istog trenutka kada se dotični nađe na teritoriji neke od njih - kazali su izvori iz diplomatskih krugova, prenosi Srpski telegraf.

Dojčinović je ranije izjavio da mu je na aerodromu u Abu Dabiju rečeno da je na crnoj listi, ali ne na zahtev Emirata, već neke druge vlade.

Dojčinović je proglašen personom non grata u Rusiji 2015, kada je kao tadašnji novinar CINS vraćen odmah po sletanju na aerodrom Šeremetjevo.

Kako se navodi, tada su ruske ambasade dobile spisak građana Evrope kojima se zabranjuje ulazak u Rusiju, a na njemu su bili svi oni koji vode politiku usmerenu na pogoršanje odnosa između Rusije i EU ili se sumnjiče za umešanost u korupciju.

(Telegraf.rs / Srpski Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvrle

    20. decembar 2019 | 12:27

    Ne vracaju oni bez veze,mora da postoji ozbiljan razlog!

  • Мирослав

    21. decembar 2019 | 09:43

    Нису примали шпијуне тај дан. Нека наврати други дан!

  • Опра

    20. decembar 2019 | 13:35

    Значи, мене је јутрос његов крик пробудио?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA