≫ 

Stiže kiša u Srbiju, preti olujni vetar: Oblaci sa zapada donose promenu vremena

U Šumadiji, Pomoravlju, Sremu, kao i na području Beograda ostaće suvo

  • 0
Kosava, jak vetar Jak vetar narednih dana / Foto: Shutterstock

Oblačnost s kišom iz Slavonije i zapadne Srbije u naredna 2 časa proširiće se na veći deo Bačke, Srema, Šumadije i jugozapadne Srbije.

Na području Beograda pojava pljuska sa grmljavinom. Kiša se povremeno očekuje i u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, dok će u većem delu Banata biti suvo.

U Negotinskoj Krajini i na Kopaoniku očekuje se smanjena vidljivost zbog magle, lokalno i na manje od 100 m.

Prognoza vremena Printskrin: RHMZ

Do kraja dana u većem delu zemlje duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će u planinskim predelima i na jugu Banata povremeno imati i udare olujne jačine (preko 17 m/s).

Kakvo vreme nas čeka sutra?

U Srbiji se sutra očekuje oblačno i hladnije vreme, mestimično s kišom, na planinama sa snegom, a više padavina se očekuje u centralnoj i istočnoj Srbiji, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

Vetar umeren i jak, severozapadni, na severu i istoku i sa uarima olujne jačine. Jutarnja temperatura od pet do devet stepeni, a najviša dnevna do 12.

I u Beogradu oblačno i hladnije, povremeno s kišom. Vetar umeren i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura oko osam, a najvisa dnevna oko 10 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA