≫ 

U ovom gradu su za godinu dana prijavljena 33 slučaja nasilja u porodici. Među žrtvama i 8 muškaraca

Nijedan od ovih slučaja, na sreću, nije imao fatalan ishod

  • 8
Nasilje nad muškarcima, Nasilje u porodici, zlostavljanje, žena tuče muškarca, bije, porodično, pesnica, silovanje, mučenje, pretukla Foto: A. Nalbantjan

Od početka 2019. godine, u Senti su od početka 2019. godine prijavljena 33 slučaja nasilja u porodici, a zanimljivo je da su maltretiranje prijavila i osmorica muškaraca.

Kako navodi Ljubica Nikolić Verikios, direktorka Centra za socijalni rad u Senti, nijedan od ova 33 slučaja nije, na sreću, nije imao fatalan ishod.

- Svaki slučaj evidentiramo. U našoj sredini je snazi nulti prag tolerancije prema nasilnicima. U odnosu na druge gradove i opštine u Vojvodini, ni u Senti profil nasilnika nije posebno drugačiji. To je najčešće muškarac alkoholičar i osoba sa psihički izmenjenim karakteristikama - navodi Nikolić Verikios i dodaje da su, od 33 slučaja nasilja, 25 prijavile žene, ali da je i osmoro muškaraca navelo da su žrtve nasilja.

Ona je pozvala žrtve porodičnog nasilja da bez ustezanja prijave bilo koji oblik nasilja u porodici, kako bi nadležni državni organi morali da reaguju.

U Kikindi će, inače, naredne godine stari Dom učenika biti adaptiran u Prihvatilište koje će postati utočište za žrtve porodičnog nasilja u Severnobanatskom okrugu.

- Svaki vid prihvatilišta veoma je značajan za žrtve porodičnog nasilja. U Senti je urgentno zbrinjavanje veliki problem - navela je direktorka Centra za socijalni rad.

Video: Za to ću da te unakazim: Goca Tržan progovorila o vršnjačkom nasilju, a onda je spomenula i ćerku

(Telegraf.rs/Gradski.online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sake

    23. decembar 2019 | 08:17

    Vala bas te zene, pa dokle vise sa tim nasiljem.....

  • Bre

    23. decembar 2019 | 07:34

    Ne znam sta je zanimljivo ako je muskarac zrtva. Da li je pretpostavka da je muskarac uvek nasilnik? Cest je slucaj da je muskarac zrtva, pogotovu psihickog nasilja i zakon bi trebalo da stiti zrtve bez obzira na pol a ne da se nasilje po nekoj odvratnoj praksi pripisuje muskarcima.

  • @ Kiki

    23. decembar 2019 | 07:58

    Muški se ne računaju. To u srbiji nije zaštićeno. Potrošna roba, a rezervni svakodnevno ilegalno ulaze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA