Umesto da budu zahvalni na kiseoniku koji šuma daje, Smederevci su je zatrpali najgorim smećem

Ova šuma nije jedina u Srbiji u kojoj je moguće zateći divlje deponije

  • 7
Lunjevačka šuma, Smederevo Foto: Nenad Radanović

Na trasi kroz Lunjevačku šumu u Smederevu planinari su zetekli nemio prizor. Nekoliko fotografija načinjenih 15. decembra osvanulo je na društvenim mrežama - plastične gajbe, trulo voće, kartonske kutije, najlonske kese, par patika i ko još šta ugleda. Ironično, na jednom stablu istaknut je - inače bi se reklo - suvišan natpis: Zabranjeno bacanje smeća.

- Prošle nedelje smo dva drugara i ja odlučili da prošetamo jedan deo staze od sela Drugovca do sela Vrbovac i dalje. Jedan deo je vodio i kroz selo Lunjevac i Lunjevačku šumu. Kad smo stigli do šume, nisam mogao da verujem da ne znaju da cene prirodu i sa tom namerom sam slikao i objavio slike kako bi se po tom pitanju nešto učinilo - kazao je za Telegraf.rs Smederevac Nenad Radanović, koji se bavi planinarenjem.

"Žalosno", "Morbidno! Nestaćemo", "Sramota i tuga" brojni su osuđujući komentari ispod fotografija koje su pokazale jednu ružnu sliku. Ipak, u komentarima je i mnogo podsećanja na to da ova šuma nije jedina u Srbiji u kojoj je moguće zateći divlje deponije, te da lokalno stanovništvo snosi punu odgovornost.

Lunjevačka šuma, Smederevo Foto: Nenad Radanović

Slično dodaje i naš sagovornik.

- Ovo je samo jedna od deponija na stazi. Ima još nekoliko manjih na drugim mestima - upozorio je ocenjujući da njegova objava nije donela promenu, te da ne veruje da je iko očistio gomile zatečenog smeća.

Lunjevačka šuma, Smederevo Foto: Nenad Radanović
Lunjevačka šuma, Smederevo Foto: Nenad Radanović

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tref

    23. decembar 2019 | 18:29

    Stoka

  • Lol

    23. decembar 2019 | 16:18

    Važno da je Smederevo jedan od prvih gradova gde je zabranjeno i kažnjivo dati vodu i hranu psima i mačkama na javnom mestu, ali zato je bacanje smeća svuda očigledno u redu.

  • Čeda

    23. decembar 2019 | 16:51

    Očito je da destruktivna stoka raste progresivno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA