Jovan u bogatoj kolekciji autograma ima potpise Merkelove, Gejtsa, Kurca: Jedan mu je posebno drag

Do sada ima preko 500 autograma

  • 0
Jovan Stanković, Vlasotince

Printskrin: Južne vesti

Autogrami ličnosti poput Angele Merkel, Bila Gejtsa, Andree Bočelija, Ivane Španović, Sebastijana Kurca i drugih poznatih sportista, javnih ličnosti, glumaca i političkih lidera iz Srbije i sveta deo su kolekcije mladog Vlasotinčaninina Jovana Stankovića. U svojoj kolekciji ima preko 500 autograma, a ljubav prema ovom hobiju podstakla ga je da osnuje prvo Srpsko filografsko društvo.

Prvo ovakvo društvo u Srbiji, ali i na Balkanu, osnovano je u Vlasotincu, kaže za Južne vesti Jovan Stanković. Trenutno broji 15 članova, ali se nada da će u narednoj godini taj broj biti znatno veći.

Jovan se filografijom bavi od srednje škole, ali je aktivno autograme počeo da sakuplja 2017. Do sada ih ima preko 500, a ljubav prema potpisima stvorio je istražujući istoriju i stare spise.

U njegovoj kolkciji najveći deo čine potpisi svetskih i domaćih lidera i to predsednika Vlade, predsednika republike i kraljeva. Definitivno najdržai do sada mi je autogram Sergeja Lavrova koji mi je lično posvetio fotogtafiju - kaže Stanković.

Do potpisa inostranih funkcionera i javnih ličnosti došao je slanjem zahteva ili pisanom prepiskom.

U njegovoj kolekciji nalaze se i autogrami poznate atletičarke Ivane Španović, nemačke kancelarke Angele Merkel, austrijskog premijera Sebastijana Kurca, Bila Gejtsa, operskog pevača Andrea Bočelija.

Putem onlajn formi, zahteva na zvaničnim stranicama njihovih kabineta, od sekretarijata i službi za odnose sa javnošću, čak i putem prepiske, poštom i mejlom dobijao i dolazio do potpisa zvaničnika i ljudi iz sfere kulture.

Zasad nijedan autogram inostranih vodećih funkcionera nije dobio lično, ali jeste imao susrete sa ministrima i njihovi autogrami takođe su deo kolekcije.

(Telegraf.rs/ Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA