Podignuta optužnica protiv vaspitačice zbog sumnje da je devojčici u vrtiću u Rači dala "asepsol"

Vaspitačica se tereti da je sredinom septembra rastvor za dezinfekciju ostavila u prostoriji u kojoj borave deca

  • 1
Asepsol, deca, vrtic Foto: Profimedia/Alamy, Promo

Osnovno javno tužilaštvo u Aranđelovcu podnelo je optužni predlog Osnovnom sudu protiv vaspitačice u predškolskoj ustanovi "Naša radost" u Rači, osumnjičene da je učinila krivično delo izazivanja opšte opasnosti, prenela je Radio-televizija Srbije.

Kako je potvrdio osnovni javni tužilac u Aranđelovcu Zoran Ivanović, ona se tereti da je sredinom septembra rastvor za dezinfekciju "asepsol", koji je bio presut u flašicu od vode, ostavila u prostoriji u kojoj borave deca.

Dvoipogodišnjoj devojčici iz jaslene grupe, ne znajući da je u flašici umesto vode asepsol, druga vaspitačica dala je da popije sredstvo za dezinfekciju. Time je izazvana opasnost za život i zdravlje oštećene, kažu u tužilaštvu.

Devojčica je, na sreću, popila samo gutljaj i posle 7 dana lečenja na pedijatrijskoj klinici KC Kragujevac, puštena je kući.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ns

    24. decembar 2019 | 15:20

    Pre dosta godina u futogu je vaspitačica kuvala kafu u sobi i vrelu vodu polila po detetu koje i danas kao odrasla osoba ima ožiljke. Treba biti jako oprezan i poštovati propise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA