Ko ima donese, ko nema odnese: "Kuke dobrote" u hladnim danima pomažu siromašnima

Inicijatorka akcije otkrila šta je potrebno da se prezimi

  • 2
Kuke dobrote, Gornji Milanovac Foto: RINA

Ko ima donese ko nema odnese, tako Gornjomilanovčani pomažu svojim sugrađanima kojima je u ovim hladnim danima pomoć najpotrebnija. Na četiri vešalice postavljene na zidu apoteke, koja se nalazi preko puta bolnice, građani kače hranu i odeću, a onaj ko nema – dođe i uzme. I sve to bez neke velike buke, tiho, ali humano.

- Vrlo sam ponosna na svoje sugrađane, ostavljaju divne stvari, za decu i odrasle, obuću kao i hranu. Uglavnom tražimo konzerviranu kako bi mogla da stoji, ali verujte, to kako se okači, nestane - rekla je Ljiljana Čolić Miketić pokretač akcije “Kuke dobrote”.

Sve što se tokom dana okači, već do uveče neko odnese, a mnogi Gornjomilanovčani su se odazvali ovoj akciji, jedino što apeluju da se napravi neka nadstrešnica kako donesene stvari ne bi kisnule.

Kuke dobrote, Gornji Milanovac Foto: RINA

- Imam četvoro unučadi, sve što im omanja okačimo - rekla je jedna baka.

Ima i onih koji donose nove stvari, a prema podacima Crvenog krsta, u varošici na Despotovici živi oko 600 scoijalno ugroženih lica.

- Oko 170 paketa ćemo sada podeliti humanitarne pomoći, hrane i higijene. Negde je oko 120 do 130 korisnika narodne kuhinje za koje se obezbeđuju kuvani obroci svakodnevno - kaže Nebojša Ivović sekretar Crvenog krsta u Gornjem Milanovcu.

Nebojša Ivović, Crveni krst, Gornji Milanovac Foto: RINA

I zato, nije teško pomoći drugima, jer načini su brojni, a “Kuke dobrote” u Gornjem Milanovcu su jedan od najlkših. Ne traba vam ništa više osim dobre volje.

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA