≫ 

Važan apel: Ne kupujte pirotehnička sredstva na pijacama i tezgama. A ko ih prodaje, biće kažnjen

Izvođenje vatrometa mogu da vrše samo ovlašćena pravna lica, na odobrenoj lokaciji, uz rešenje MUP-a

  • 1

Policijska uprava u Jagodini, koja pokriva i opštine Pomoravskog okruga, Ćupriju, Despotovac, Paraćin, Svilajnac i Rekovac, preduzela je sve mere kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava u tom delu Srbije.

Fizička i pravna lica, koja neovlašćeno prodaju piritehniku biće sankcionisana u skladu sa zakonom i biće im oduzeta pirotehnička sredstva.

Policija apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih osoba i na mestima koja za to nisu predviđena, kao što su pijace i ulične tezge.

Podsećaju da je Zakonom o prometu eksplozivnih materija izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima, gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotenike maloletnicima.

Izvođenje vatrometa mogu vršiti samo zato ovlašćena pravna lica, na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministasrstvo unutrašnjih poslova.

U policiji upozoravaju da usled nepravilne upotrebe piritehnike može doći do teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje, nastanak požara i eksplozija kao i uznemirenja građana i narušavanje javnog reda i mira.

Video: Evo kako za 30 dinara možete da napravite invalida od sebe

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    28. decembar 2019 | 23:25

    Ovaj Veljko se samo ku sve dok god neki bokser na kautira!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA