Kako sam slavila praznike u ljubavnim sobama srpskog zatvora: Uhvatili su ga 2 dana uoči Nove godine

"Tamo nema jelke, nema lampiona, nemam udobnost svoje sobe da ga iznenadim seksi donjim vešom. Jednostavno, osuđen si na tih nekoliko kvadrata i samo tri sata"

  • 16

Beograđanka S. (26) ispričala je za "Telegraf.rs" kako je provodila Novu godinu i Božić tokom dve godine, koliko je njen tadašnji momak robijao u jednom srpskom zatvoru.

Na samom početku svoje ispovesti ona je objasnila da je zatvorska kazna usledila nakon dve godine njihovog zabavljanja, te da joj je momak odmah po ulasku u vezu rekao šta ga čeka. Međutim, kako kaže, ona je negde potajno verovala da do toga neće doći, da će "slučaj zastariti, jer je prošlo mnogo vremena od kada je osuđen za teško krivično delo".

- Samo dva dana pred Novu Godinu, došli su po njega u stan u kom smo živeli, to me je zateklo. Prvih nekoliko nedelja mi je trebalo da se saberem, a onda da razmislim kako će ta veza funkcionisati. Bila sam mlada i nisam znala šta je zatvor. Naizgled to deluje kao "veza na daljinu", ali nije tako. Niti vi tog nekog možete da čujete kad želite, niti da ga vidite - kaže naša sagovornica.

Od tada, S. je naredne dve Nove godine slavila u tzv. "ljubavnim sobama" srpskog zatvora u kom je služio kaznu. Tamo su mogli da naprave "doček" koji se završavao do 17 časova, a trajanje posete bilo je tri sata.

- Odlazila sam 31. decembra ili 6., 7. januara. To je soba od nekih 20 kvadrata, krevet, jedan stočić i kupatilo, i ništa više. Prozor i vrata, na kojima su rešetke. Kako je uvek bio dan kada odem, intimniju atmosferu smo pravili zavesama. Unutra nije bilo previše čisto, pa sam nosila svoju posteljinu, peškire. To je sve išlo na pregled, kao i ja - rekla je S.

Hapšenje, lisice, zatvor Foto: Pixabay

"Skidaju me golu i pregledaju"

Naša sagovornica kaže da su te sobe van ćelijskog prostora, poput nekih bungalova u zatvorskom dvorištu. Intima u takvim prostorijama je moguća, ali joj prethodi mnogo (ne)intimnija procedura:

- Moj dečko mora da me najavi nadležnima kada se dogovorim sa njim oko posete. Moraju da budu obavešteni da ja dolazim u posetu. Kad dođem oni me zavedu i prime. Prvo ide pregled celog tela, moram da se skinem gola, tada me pregledaju nekim aparatom. Nakon toga me sprovode u ljubavnu sobu u koju su njega dovodili komandiri. Oni ga već uvedu u ljubavnu sobu, pa ja dolazim. Komandirice me isprate do te sobe i onda nas zatvore unutra. Kad prođe ta tri sata ili dva, u zavisnosti od posete, onda dolazi policajac koji kuca na vrata i obavesti nas da je kraj posete. Želja ti je uvek da policajac zakasni, da budem duže. Obično su nas puštali pola sata, sat duže - kaže S.

Kakav je seks u takvim uslovima?

Na naše pitanje da li je moguće opustiti se pod takvim okolnostima i imati uslovno rečeno "normalan" seks, ona kaže da vremenom moraš da se opustiš, jer shvatiš da drugog izbora nema.

- Najviše prihvataš takve uslove i okolnosti onda kad ukapiraš da nemaš kad da ga vidiš i imaš seks, osim tad i tamo. Čudno je bilo, naročito za praznike. Donosila sam mu poklone, spakujem svašta tu da ga obradujem, ali tamo nema jelke. Nema lampiona, nemam udobnost svoje sobe da ga iznenadim seksi donjim vešom. Jednostavno, osuđen si na tih nekoliko kvadrata i tri sata. Najteže je bilo što se tog 31. decembra ili 7. januara ja obučem, spakujem i vratim iz "ljubavne sobe" u naš stan, gde sam sama za doček, ili za božićnom trpezom - rekla je i dodala da im je veza bila ograničena na dve posete mesečno.

Par u krevetu, sex, seks, romantika Foto-ilustracija: Shutterstock

Sve mora da se poklopi

- Jako je teško da se sve organizuje u tom određenom danu. Imam posao, obaveze, žensko sam, pa moram da pazim i na ciklus. Mora sve da se potrefi, taj ceo dan meni prođe u poseti. Vrlo je teško sve uklopiti - ispričala je naša sagovornica.

Ona ga je čekala i, kako je rekla, život je tada stao za nju. Stalno je samo radila, bila sa porodicom ili u stanu u kom su nekada živeli zajedno. Nije izlazila, niti se preterano družila, jer kako kaže, njeno stanje tada bilo je vrlo čudno.

- Teže je onom koji je napolju, jer mu je sve nadohvat ruke, ali on bira da čeka onog ko je iza rešetaka i da ga poštuje. Moj život je te dve godine bio potpuno promenjen, sve sam podredila njemu i tome kada ćemo se viđati, kada će me pozvati iz zatvora. Jednostavno, to je bila ljubav i nijednog trenutka nisam mislila da odustanem i ostavim ga - rekla je u svojoj anonimnoj ispovesti.

Odležao je, ali se nije promenio

Prošle su dve i po godine, koliko je momak naše sagovornice ležao u zatvoru, a onda je došlo vreme da izađe na slobodu. S. je otišla po njega u nadi da će ga taj izlazak promeniti, te da će graditi zajedno budućnost i porodicu. Međutim, stvari nisu išle po planu.

- Sačekala sam ga, jedva smo čekali taj dan. Otišla sam po njega, izašao je, došli smo kući i nastavili da živimo normalan život. Da bismo posle tri godine raskinuli. Zapravo zatvor ga nije promenio. Mislila sam da će to biti to, da će shvatiti da kako biva stariji mora nešto da menja nešto. Ipak to nije shvatio, njegov život se nije promenio, nastavio je da živi život kao i pre zatvora - navela je za kraj našeg razgovora S.

Njenu ispovest pogledajte u video na početku teksta.

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BigFoot

    2. januar 2020 | 20:27

    Baš mi vas je žao, samo ne znam koga više, njega koji je učinio teško krivično delo ili tebe koja si se nadala da će zastariti, pa sad imate takva ograničenja.

  • Marko cg primorje

    2. januar 2020 | 22:38

    Ja sam se promijenio ..moguce je ...potpuno druge vrijednosti cijenim sada...knjige su imale uticaja na mene mnogo...zivot je kratak da bi se kockao sa slobodom...sloboda nema cijenu ...mladost nema cijenu...

  • Veteran

    2. januar 2020 | 22:31

    I ona nije u vinklu,..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA