Policajcu iz Crne Gore, koji je odbio da primenjuje silu protiv naroda, ponuđen posao u Srbiji

"Čast nema cenu, a u ovom dobu smutnji najteže je biti čovek"

  • 20
Miloje Šćepanović policajac iz Nikšića

Foto: Facebook/Велимир Луле Касалица

Načelnik Spasilačkog centra Srbije Vojkan Krstić ponudio je posao nikšićkom policajcu Miloju Šćepanoviću, koji je prošlog petka dao otkaz, odbijajući naređenje da primeni silu nad građanima koji su protestovali zbog usvajanja u Skupštini Crne Gore spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Šćepanović je, posle 23 godine rada u policiji, podneo ostavku sa obrazloženjem da kao "Hristov vojnik, pravoslavac i čovek nije mogao da udara na svoju braću i bude protiv svog naroda".

- Čast nema cenu, a u ovom dobu smutnji najteže je biti čovek. Ovakvo čojstvo ne treba samo pohvaliti, već i podržati - objavio je Krstić na društvenim mrežama.

On je napomenuo da se ne bavi politikom, ali da kao čovek ne može da ostane imun na poteze koji duboko narušavaju odnose, i da je ovakav čin svojevrstan poziv na ujedinjenje svih, bez obzira na veru i naciju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    29. decembar 2019 | 18:27

    Svaka cast ljudino!!

  • mrki

    29. decembar 2019 | 20:45

    Svaki srbin je dobar crnogorac.Svaki crnogorac je dobar srbin.lzdaice SVETOG SAVE I izdaize SVETOG PETRA CETINJSKOG izdaice roada svoga

  • Mlatko Radic

    29. decembar 2019 | 18:27

    "Svak je rodjen da po jednom umre, cast i bruka zive dovijeka." Neka i mnogi nasi javni sluzbenici stave prst na celo.Trebace im.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA