≫ 

Krvava Nova godina kod Sente: Petarda mu raznela obe šake i sve prste, jedna stvar ga sačuvala smrti

Tragedija se desila u novogodišnjoj noći

  • 59
Dete, petarda, petarde Foto: Shutterstock

Mladić (24) iz Ade ostao je bez obe šake i svih prstiju kada mu je u rukama eksplodirala petarda, saznaje Telegraf.rs.

Tragedija se desila u novogodišnjoj noći, kada je mladić zapalio pirotheniku koju je doneo iz Austrije.

- Jednu petardu je zapalio i bacio, ali ona nije eksplodirala. Vratio se i našao je, s namerom da je ponovo zapali, ali kada ju je podigao, ona mu je eksplodirala u rukama  - rekli su za Telegraf.rs iz Hitne pomoći na Adi.

Kako kažu poznanici mladića, pirotehnika mu je raznela obe šake i sve prste, ali i nanela mnoštvo manjih otvorenih rana na licu. Ošetećene su mu bubne opne i ima povrede iz oba oka.

Tuča, povreda, masnica, krv, prebijanje, povreda glave, zavoji, povredjen muskarac, povređen On ima mnoštvo povreda na licu Foto: Profimedia/Alamy

- Na svu sreću prijatelji su bili prisebni, pa su mu podvezali obe ruke iznad zgloba šake, što je doprinelo da mladić ne iskrvari na smrt, dok ga sopstvenim prevozom nisu doveli do Hitne službe u Adi, gde su povrede munjevitom brzinom bile sanirane - kažu prijatelji mladića i dodaju da je prizor bio kao iz horor filmova.

On je potom prevezen sanitetom do Opšte bolnice u Senti, na odeljenje Hirurgije, gde je ipak utvrđeno da je, zbog ozbiljnosti povreda, najbolje da dalju hospitalizaciju nastavi u Kliničkom Centru Vojvodine u Novom Sadu.

Kako su iz Hitne pomoći u Adi dodali za Telegraf.rs, ovako ozbiljne povrede od pirotehnike dosada nisu videli, mada su one od sitnijih petardi, veličine olovke, relativno česte u ovo doba godine.

Da li ste čuli za ovaj slučaj u Srbiji koji je zadesio košarkaškog sudiju - čitajte klikom na link - Sudija zbog petarde izgubio palac, pa mu je poznati srpski hirurg na ruku presadio prst sa - noge

Video: Evo kako za 30 dinara možete da napravite invalida od sebe

(D. S. / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karma

    2. januar 2020 | 10:20

    I šta sad? Jel možda treba da žalim budalu ili možda da organizujemo SMS akciju skupljanja para za njega? Kad on sa toliko godina nema ni toliko mozga neka mu bude, šta je tražio to je dobio ... Meni se posle ponoći dizala kosa na glavi dok sam kroz prozor gledao kako komšija iz zgrade svojoj ćerkici staroj 6 godina daje petarde da zapali i baca - došlo mi je da siđem dole i prebijem ga jer to dete nije svesno opasnosti ali je on neviđena budala.

  • Hulk

    2. januar 2020 | 10:51

    Sa 12 sam poljubio prvu devočicu i bacio poslednju petardu.

  • Zamisli

    2. januar 2020 | 10:18

    Imas 24 godine i bacas petarde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA