≫ 

Oglasila se Opšta bolnica u Požarevcu zbog mrtvorođene bebe iz Petrovca

- Čim obdukcioni nalaz bude gotov, zajedno sa mrtvorođenčetom biće vraćen Opštoj bolnici Petrovac na Mlavi, gde je izvršen porođaj, ukoliko nadležni organi ne budu zahtevali drugačije - navode iz Opšte bolnice u Požarevcu

  • 20
Džesika Floranović, porodilja Foto: Privatna arhiva

Trudnica Džesika Floranović (23) koja tvrdi da je greškom lekara iz porodilišta u Petrovcu na Mlavi dva dana nosila mrtvu bebu u stomaku i da je iz bolnice jedva izvukla živu glavu, tvrdi da telo bebe nikada nije videla. Njoj je termin za porođaj bio 25. decembra, a usled komplikacija, ugovoren je carski rez za 27. decembar. Međutim, kako kaže, stvari su izmakle kontroli, a lekari nisu radili svoj posao.

Ona tvrdi da niko od lekara nije brinuo o njoj i da je bila potpuno zanemarena. Kako je navela, imala je čudan osećaj u stomaku, pa su je sestre uputile na kardiotokografiju (CTG test) i tada je nastao muk. Utvrđeno je da beba nema otkucaje srca, a lekar je na kraju ipak obavio carski rez. Probudili su je, ali telo bebe nikada nije videla.

Iz Opšte bolnice Petrovac na Mlavi kratko su rekli da je telo mrtvorođene bebe Džesike Floranović poslato na obdukciju, da je nadzor lekara pokrenut i da će se uskoro utvrditi šta se tog dana dogodilo.

Džesika Floranović, porodilja Džesika Floranović, Foto: Privatna arhiva

- Telo je na obdukciji u Požarevcu, gde će biti utvrđeno da li je bilo nepravilnosti tokom porođaja. Mi smo ispoštovali proceduru i uradili sve što zakon nalaže - rekli su iz bolnice.

Kako su za Telegraf.rs rekli iz Opšte bolnice u Požarevcu, 30. decembra je u njihovu ustanovu dopremljeno mrtvorođenče zbog obdukcije, jer petrovačka bolnica nema obducenta.

Telo bebe biće vraćeno u Petrovac

To je jedina veza naše bolnice i ovog slučaja. Čim obdukcioni nalaz bude gotov, zajedno sa mrtvorođenčetom biće vraćen Opštoj bolnici Petrovac na Mlavi, gde je izvršen porođaj, ukoliko nadležni organi ne budu zahtevali drugačije. Opšta bolnica Požarevac u svemu je postupila u skladu sa zakonima i pravilnicima koji definišu postupanje u ovakvim situacijama - naveo je dr Danko Nikolić, v.d. direktora OB Požarevac.

Beba bila živa na prijemu

Kako na svom Fejsbuk profilu navodi Radiša Pavlović, član Vladine komisije za istragu nestalih beba, u dokumentaciji se navodi da je beba poslata na obdukciju u Požarevac 29. decembra prošle godine u 14 sati, a Davidu Neljekoviću, ocu mrtvorođenčeta i njegovom bratu pokazana je beba sa Džesikinim imenom u kapeli u Petrovcu sutradan ujutru u 8.30 sati.

- Našli smo i dokaze da je beba bila živa na prijemu i kasnije - navodi Pavlović.

Pogledajte video Radiše Pavlovića:

Video: Snimak trenutka otvaranja zamrzivača u kome je pronađeno 13 mrtvih beba u Kraljevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nis

    8. januar 2020 | 18:11

    Jadni ljudi, čim nemaš pare da podmitiš možeš samo da strepiš za svoj i život deteta. Dok neki imaju pare da plaćaju porođaje u privatnim porodilištima par hiljada evra, uz to još pride plate da povedu na porođaj i lekarku koja im je vodila trudnoću u državnom Domu zdravlja, za to vreme običan svet ne dobija ni minimum medicinske pomoći.

  • Srboljub

    8. januar 2020 | 18:08

    Ne verujem da je ovde u pitanju kradja bebe. Pre će biti da se ugušila ustvari udavila jer su zakasnili sa carskim rezom. Nisu videli problem na vreme a to je vrlo moguće s obzirom da se danas kao lekari i medecinski stručnjaci snabdevaju nekakvim diplomama a znanje nemaju. Kupuju se diplome po nekakvim fakultetima u kojima nema stručnih predavača već medecinu predaju ekonomisti, konobari, frizeri i slično a kao na Megatrendu stiču zvučne diplome a o znanju???? Pitaj boga kome život stavljamo u ruke. Važno da im mala plata?

  • Nema i nema opravdanja

    8. januar 2020 | 19:53

    Sramite se doktori koji ste zenu vraci kuci,kojoj ste toliko tuge proredili,koji ste jednog andjela lisili zivota,sramite se svoje drskosti i neodgovornosti.Neka vam je na cast i Boziju osudu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA