≫ 

Lekari su mu dali ocenu 10, a sad se prkosni Viktor bori protiv teške bolesti dok mu kradu novac

Viktor je krenuo na terapije, plače i bori se, a jedan Leskovčanin učinio je još težom tu situaciju, ukravši novac iz jedne od kutija u kojoj je bila humanitarna pomoć sugrađana

  • 3
Viktor Mitić, Leskovac, humanitarna pomoć, krađa Foto: Privatna arhiva

Viktor je rođen kao zdrava beba i data mu je ocena deset, ali bio je obmotan oko pupčanika 36 sati i bez plodove vode. Kasnije su mu uspostavljene dijagnoze epilepsija i hemipareza levostrano, a za njegovo lečenje organizovane su humanitarne akcije. Dok se maleni Viktor spremao za jednu od napornih terapija, Leskovčanin, inače njegov sugrađanin, pokrao je kutiju u kojoj je bio skupljeni novac za bolesnog dečaka.

- Viktor je stigao u Novi Sad, od juče je krenuo da vežba i jako mu je naporno. Radi od 12:30-16:30h, dosta plače, ali se nadamo da je težak početak i da će se prilagoditi. Postoje vežbe koje do sada niko sa njim nije radio, to je njemu najteže, sve vreme plače. Krećemo i sa hipoterapijom, tako da će vikendom ići na jahanje - rekla nam je na početku razgovora Viktorova majka, Milena.

Viktor Mitić, Leskovac, humanitarna pomoć, krađa Foto: Privatna arhiva

Međutim, ovaj težak period jedan Leskovčanin učinio je još težim, kada je svega nekoliko dana pred odlazak na terapije, ušao u pekaru i pokrao jednu od kutija u kojoj je bio novac skupljen za Viktorovo lečenje.

Mama Milena Mitić ispričala nam je kako se dogodio ovaj incident koji su zabeležile kamere.

- Bio je prvo noću, ukrao je koliko je uhvatio šakom kad nije bilo nikoga. Sutradan je došao preko dana, zavukao ruku, a prodavačica je bila u drugoj prostoriji i nije videla ništa. Jedna mušterija koja je bila prisutna se uplašila - priča nam Milena.

Viktor Mitić, Leskovac, humanitarna pomoć, krađa Foto: Privatna arhiva

Ipak, lopov je zbog nadzornih kamera ovog lokala brzo uhvaćen. On je pred policajcima, kako naša sagovornica tvrdi, lagao o sumi koju je ukrao. Milena tvrdi da je umanjio iznos.

- Dan posle pljačke pozvana sam u policiju. Lopov je uhvaćen i tvrdio je da je u kutiji bilo 4.000 do 5.000 dinara. Rekao je da ih je prokockao. Ta kutija je bila puna i spremna za uplatu, radnica je svedok da je bilo 3-4 novčanice od po 2.000 dinara, kao i da je u kutiji bilo preko 30.000 dinara - rekla nam je majka koja ne može da poveruje da je neko bio u stanju da ukrade novac za humanitarnu pomoć.

Viktor Mitić, Leskovac, humanitarna pomoć, krađa Foto: Privatna arhiva

Prema njenim rečima, počinilac ovog zlodela, poznat je i sugrađanima, ali i leskovačkoj policiji odranije.

Viktorova mama nam je otkrila i da su zahtevne vežbe na koje ide njen sinčić, napokon počele i da su lekari iznenađeni energijom koju on ima.

Viktor Mitić, Leskovac, humanitarna pomoć, krađa Foto: Privatna arhiva

- Kada dođemo u stan on je jako aktivan i borac je. Ruča, ima želju, neumoran je, igra se do uveče. Doktori su nam ovde na terapijama rekli da je oštećenje veliko i da deca su deca sa ovakvim rezultatima kao biljke, ali naš sin se bori - navela je za "Telegraf.rs" Milena Mitić.

Sredstva za Viktorovo lečenje možete uplatiti na sledeće načine: 

Slanjem SMS poruke: Upišimo 685 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human685 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-547477-49

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002940.0

IBAN: RS35160005400002940070

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Video: Ukrao od invalida

(S. Čenad)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koko

    15. januar 2020 | 12:18

    Pa dobro, neka sada sumu koju je prijavio vrati za deset puta uvećanu. Za mališu sve najbolje,drži se.

  • Ena

    15. januar 2020 | 14:03

    Zasto je lice zatamnjeno valjda narod treba da vidi ko je covek bez srca i duse.Koji monstrum .Detetu sve najbolje zelim i brzo ozdravljenje!

  • РВ

    15. januar 2020 | 14:15

    Јасно ми је да нас има свакаквих и да он није сам који би покрао хуманитарну помоћ али не могу да схватим да треба прикупљати помоћ за малу децу која се могу лечити у нашим установсма. Зар бар толико држава није у могућности да помогне.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA