Anka iz Amerike dala 3 miliona dolara Srbima koji teško žive: Zbog ovog mosta nisu odsečeni od sveta

Most je napravljen preko reke Banjske, a svečano je otvoren juče

  • 10
Pavlinin most, Fondacija Divac

Foto: toplickevesti.com

Zahvaljujući Anki Jakšić Erne, Srpkinji iz Amerike, u Kuršumlijskoj banji je juče svečano otvoren most preko reke Banjske koji je poneo ime Pavlinin most. 

Sada su stanovnici sedam sela u okolini Kuršumlijske Banje povezani sa svetom, a meštani su izrazili želju da novi most bude početak oporavka ovog kraja.

Most su svečano otvorili predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, zamenik predsednika SO Kuršumlija Filip Filipović  i Ana Košel, direktorka Fondacije "Ana i Vlade Divac" koja je i realizovala gradnju ovog mosta.

Pavlinin most, Kuršumlijska banja

FOTO: Topličke vesti

Košel se zahvalila donatorki, i naglasila da je gospođa Anka tokom poslednjih pet godina izdvojila više od 3 miliona dolara kako bi pomogla ljudima koji teško žive:

Pavlinin most, Fondacija Divac

Foto: toplickevesti.com

- Nesebično je delila i svoje vreme kada je ljudima u Srbiji bilo najteže, a na svoje korene je ponosna i svoj narod nikada nije zaboravila. Više od 400 porodica dobilo je pomoć zahvaljujući njoj i njenom suprugu.

Pavlinin most, Fondacija Divac

Foto: toplickevesti.com

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić kazao je da je izgradnjom ovog mosta rešen jedan od najvećih problema života ovog kraja.

Pavlinin most, Kuršumlijska banja

FOTO: Topličke vesti

- Ljudi su do sada prilikom većih vodostaja bili bukvalno odsečeni od sveta. Ovde živi uglavnom staračko stanovništvo i česte su potrebe za odlazak kod lekara što do sada nije bilo ni malo jednostavno - rekao je Vidić.

Filipović, koji zna svaku kuću i svakog meštanina u ovom kraju, jer im je nosio poštu, istakao je da zna koliko su surovi zimski uslovi za život u ovom kraju, te da samim tim i zna šta za meštane znači ovaj most.

(Telegraf.rs / Topličke vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • abc

    17. januar 2020 | 12:06

    Bravo i svaka cast!!!!

  • Gastrabajter

    17. januar 2020 | 12:18

    To je lepo. Treba pomoci ljudima u otadzbini jer ima i onih koji nisu zavidni na ljude koi su otisli i ne koriste svaku priliku da ismevaju i ponize svakoga ko dođe u srbiju na godisnji odmor jer zeli da ostavi pare u svojoj zemlji a ne negde drugde.

  • Sale seljak

    17. januar 2020 | 11:42

    Žao mi je te Anke jer su je očigledno izradili. Most izgleda kao da će ga malo jača voda odneti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA