Zagađen vazduh je realnost, treba da se zapitamo šta možemo da učinimo: Poruka šefa delegacije EU

Na pitanje kako će EU pomoći Srbiji, odgovorio je da je već učinjeno mnogo toga tokom godina

  • 9

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je danas povodom prekomernog zagađenja vazduha, da je to realnost za mnoge u svetu i Evropi.

Sem Fabrici je za RTS naveo da ne bi samo trebalo da budemo zabrinuti zbog kvaliteta vazduha već da se pitamo šta je to što možemo da učinimo.

Na pitanje kako će EU pomoći Srbiji, odgovorio je da je već učinjeno mnogo toga tokom godina.

Beograd, Zagađenje, magla i smog

Fabrici je rekao i da je opremljeno 35 stanica za merenje kvaliteta vazduha u Srbiji, kako bi se videlo koji je nivo zagađenja - Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

On je dodao da mnogi ljudi svakoga dana putem aplikacija na telefonima proveravaju kvalitet vazduha u gradovima u Srbiji.

- To je projekat koji je finansiran kroz evropske fondove u visini od pet miliona evra - rekao je Fabrici.

Dodao je i da je opremljeno 35 stanica za merenje kvaliteta vazduha u Srbiji, kako bi se videlo koji je nivo zagađenja. Fabrici je istakao da je potrebno raditi još više kao i da podaci budu precizniji.

(Telegraf.rs/ RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    17. januar 2020 | 16:52

    Neka eu brine o zagadjenom vazduhu u svom dvoristu.Tamo je prosecno deset puta zagadjenije osim u planinskim i nekim seoskim delovima.

  • Djole

    17. januar 2020 | 17:09

    tuzna je ova planeta kad su politicari postali strucnjaci za sve.... da li ima nekoga iz nekog instituta da izadje i da nam kaze nesto suvislo u vezi sa zadatom temom zagadjenja ili cemo uskoro sve da pitamo domace i svetkse politicare? Ja prosto kao ozbiljan covek i gradjanin ne prihavatam da mi politicar govore o tome o cemu ama bas nemaju pojama

  • Boban

    17. januar 2020 | 17:08

    Podelite narodu gas maske i tako ce te nam pomoci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA