≫ 

Bravo, care! Gest Novosađanina, čija je ćerka oštetila tuđa kola, prepričava cela Srbija

Postupak i civilizovani dogovor oduševili su sve koji su za njih čuli

  • 47
Kola, Sudar, Auto Foto: Pixabay.com

Jedan Novosađanin posle saobraćajne nesreće doživeo je šok - osim što je za štetu na kolima dobio 160 evra, koliko je majstor tražio, plaćeno mu je i nerviranje. 

- Gospodine, ćerka je udarila na prakingu vaš auto, pa se javite da se dogovorimo - pisalo je na ceduljici koju je vlasnik zatekao na svom oštećenom automobilu. A onda, iznenađenje...

Kada se javio na ostavljen broj, sačekao ga je još jedan prijatan gest čoveka sa ceduljice.

- Moram da pohvalim džentlmenski postupak u saobraćaju u Novom Sadu. Udaren i oštećen branik i krilo. Majstor procenio 160 evra. Gospodin mi doneo 200 evra, kaže imam ja tačno da Vam dam, ali ovo je za vaše nerviranje! Sve rešeno bez policije! Svaka čast respect! - stoji u objavi oštećenog.

Postupak i civilizovani dogovor oduševili su sve koji su za njih čuli. Kako kažu, vratila im se vera u ljude i u pristojno i pošteno ponašanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sims kosmos iz dalekog svemira

    18. januar 2020 | 10:25

    Letos sam bio kod sestre u Novom Sadu i pred polazak lući svratili smo na neki splav na riblje specijalitete na pola ručka dolazi konobar za naš sto i pita ko vozi taj i taj auto te i te tablice traži ga jedan gospodin pošto je to bio moj auto ja odlazim čeka me čovek prvi put ga vidim u životu isaopštava mi da je išao u rikverc i da mi je zakačio auto odlazimo do auta i pošto šteta nije bila velika ja mu kažem prijatelju ne treba ništa ovo se kod mene u mom mestu gde ja živim nebi mikada desilo da te traži čovek koji ti je udario auto da ti plati štetu ali gospodin je insistirao i našli smo se na nekoj razumnoj cifri tako da svaka čast Novosadjanima na kulturi i ponašanju

  • Srboljub

    18. januar 2020 | 11:45

    U Novon Sadu da ovo je moguće u Nišu i Beogradu nema šanse.

  • Ljubiša

    18. januar 2020 | 11:06

    Malo je komentara,zato što živimo u državi gde su rijaliti programi na prvom mestu,ubistva kriminalaca važna vest,rodjendani,krštenja,svadbe,rastanci,nasilje,poznatih u udarnim vestima,a ovakvih sličnih postupaka civilizovanih ljudi,to nije ni za spomenuti,živimo po pravilima onih koji su ne ljudi,oni koji nemaju ni časti ni morala,koji bi sve učinili samo da su na prvom mestu.Eto zašto je malo komentara.Zar nije bila prva vest ubijen kriminalac,svugde na TV,portalima,vrti se non stop.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA