≫ 

Zaboravite na maglu u svom gradu, Pančevo je kralj smoga: Iz beline štrči samo dimnjak Azotare

Vetar je napokon dunuo da rastera maglu

  • 6
Magla u Pančevu Magla u Pančevu; Foto: Privatna arhiva;

Da nije dimnjaka Azotare koji štrči iz magle morali biste da nam verujete na reč da je u pitanju Pančevo. Ni gradić u južnom Banatu nije zaobišla gusta magla proteklih dana. 

I u poslednja 24 sata u Pančevu su povišene vrednosti PM10 čestica. Ne kao prethodnih dana, ali ipak iznad tolerantnih vrednosti. Vetar je napokon dunuo pa je Agencija za zaštitu životne sredine jutros u 7 obojila rezultate merenja u crveno, što znači da je vazduh "nezdrav", piše 013info.rs.

"Grad Pančevo je dugo muku mučio sa zagađenjem vazduha, koje je poslednjih godina neznatno, međutim, magla u južnom Banatu je neizbežna stvar, posebno u ovo doba godine "kad svi krenu da lože", rekli bi Pančevci.

Video: U jednom delu Beograda sija sunce, a u drugom se ne vidi prst pred nosom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvrle

    18. januar 2020 | 10:36

    Najzad neko da prizna ko je zagadjivac a ne da pricaju lobisti koji se bave prodajom novih automobila da su problem automobili sa EURO 3 standardima.

  • Boban

    18. januar 2020 | 10:57

    U Pancevu jos 2005 godine sam nekoliko puta doziveo da u leto kada nema magle i to u po dana se spusti smog tako da s jedva dise i da izgleda kao da je pala magla, to je bilo tada a sad mogu samo da zamislim koliko je tek sad zagadjen grad jer niko godinama nista nije preduzimao po pitanju velikih zagadjivaca fabrika..

  • Milos

    19. januar 2020 | 05:46

    Mogao je da štrči samo dimnjak od rafinerije jer je to njen, ali preptostavljam da je slučajna greška kako je ne bi povezali sa zagadjenjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA