≫ 

Neobični prizori u Sjenici: Takmičari rukama razgrtali led da bi plivali za krst, pa pobedila žena

- Nadam se da će sledeće godine biti još više takmičara, jer evo mi smo zaplivali u srpskom Sibiru i ništa nam ne fali - rekla je ponosna pobednica Katarina Pavlović

  • 4

Širom Srbije juče su najhrabriji plivali za Časni krst, međutim, najviše petlje ipak je bilo potrebno plivačima u Sjenici, koji su odlučili da skoče u reku Uvac. U srpskom Sibiru juče ujutro je temperatura bila u debelom minusu,  pa su plivači rukama razgrtali led.

- Led smo morali da režemo testerama kako bi takmičarima omogućili da zaplivaju do Časnog krsta. Ali, kako skinemo prvi sloj, tako bi se formirao drugi, pa su i takmičari jutros razgrtali led kako bi zaplivali na ovaj sveti dan. Nije im bilo lako - izjavio je za RINU organizator Boban Vasojević, predsednik UG "Sjeničko- pešterski visovi".

Ledenim Uvcem, na Bogojavljenje je zaplivalo 15 takmičara, a među njima i samo jedna devojka koja je stigla prva.

- Bilo je mnogo hladno, ali želela sam da zaplivam za Časni krst i tu želju sam ostvarila. Nadam se da će sledeće godine biti još više takmičara, jer evo mi smo zaplivali u srpskom Sibiru i ništa nam ne fali. Štaviše, osećaj je fenomenalan - rekla je ponosna pobednica Katarina Pavlović.

Inače, plivanje za Časni krst na Bogojavljenje, u Sjenici već tri godine za redom samostalno organizuje UG "Sjeničko- pešterski visovi".

VIDEO: Miša Vacić među učesnicima plivanja za časni krst u Zemunu

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA