≫ 

Kako preživeti mesec sa 15.000 dinara? Samohrana majka Nevena ponekad za troje dece ima samo kiflu

Među brojnim problemima Nevene Šipetić je i dug za struju od 45.000 dinara

Nevena Šipetić

Printskrin:Youtube:TELEVIZIJA LAV plus

Samohrana majka Nevena Šipetić iz Čačka živi sa troje maloletne dece kao podstanar u teškim materijalnim uslovima. Jedini izvor prihoda im je dečiji dodatak koji iznosi 11.000 dinara i 4.000 dinara alimentacija za najstariju devojčicu. Najveća želja za Šipetiće je sopstveni krov nad glavom, ali i posao za Nevenu.

Tridesetdvogodišnja Nevena živi u Ulici 406 u Košutnjaku dve i po godine i za trošnu kućicu plaća mesečno kiriju 90 evra. Ono što joj ostane novca nedovoljno je da prehrani decu i plati ostale dažbine. Umesto da se raduje sa troje lepe i dobre dece, za Nevenu je svaki dan tužan i ispunjen brigom kako da preživi.

Najstarija kćerka Marija ima 11 godina i odlična je učenica petog razreda u OŠ "Vuk Karadžić", Magdalena ima 4 i po godine, a Marko 2 i po godine. Deci za doručak Nevena ponekad kupi samo kiflu.

Nevena Šipetić

Magdalena i Marko, Printskrin:Youtube/ TELEVIZIJA LAV plus

Najveću pomoć i podršku Nevena Šipetić ima od humanitarne organizacije Kolo srpskih sestara. Od njih dobijaju hranu, odeću, obuću, igračke, ogrev. Bojana Jakšić, predsednica organizacije, kaže da Nevenu pomaže 14 godina, mnogo pre nego što je dobila decu.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je rekao da će grad sa privrednicima pomoći porodici Šipetić. On je podsetio da će u ovoj godini iz gradskog budžeta za razna socijalna davanja biti izdvojeno 345 miliona dinara.

Među brojnim problemima Nevene Šipetić je i dug za struju od 45.000 dinara. Svaki dan strahuje da joj struju ne isključe. Teško je, ali bori se. Nada se zaposlenju da bar malo popravi ionako težak život, kao i pomoći dobrih ljudi, bar zbog dece.

Nevena Šipetić

Printskrin:Youtube/ TELEVIZIJA LAV plus

Pogledajte video LAV plus:

(Telegraf.rs / Izvor: infopress.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hr

    21. januar 2020 | 19:10

    Cura i ja zivimo u iznajmljenoj kući u Osijeku u Hr.Placamo najam 100e. Primanja su nam 1500e i opet fali. Kako ova zena uspjeva ne znam. Al savjet joj je nek nađe posao i muževe te djece da joj placaju alimentaciju.

  • Zarko

    21. januar 2020 | 18:05

    Ma jok bre glasajte samo za SNS i bice vam plate 900 evra 2025 god. Samo se malo strpite

  • Rada

    21. januar 2020 | 16:56

    Dobija pomoć 14 godina i pre nego je imala decu,ali svejedno ih je rodila troje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA