≫ 

Počelo uvođenje u vojnu evidenciju mladića koji ove godine pune 18

Uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara, svakog radnog dana od 9 do 15 časova. Ovo nije poziv za vojsku

  • 15
Promocija mladih oficira, Vojska Srbije Foto: Tanjug/Tanja Valič

Mladićima rođenim 2002. godine upućeni su pozivi za uvođenje u vojnu evidenciju. Osim mladićima koji ove godine postaju punoletni, pozivi su poslati i starijima koji još nisu uvedeni u ovu evidenciju. 

U Ministarstvu odbrane napominju da uvođenje u vojnu evidenciju ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već predstavlja obavezu definisanu Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

- Muškarci tu zakonsku obavezu treba da regulišu javljanjem u nadležni Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu. Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili, ukoliko je lice ne poseduje, neku drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet - objašnjavaju u Ministarstvu odbrane.

Uvođenje u vojnu evidenciju moguće je obaviti svakog radnog dana u vremenu od 9 do 15 časova. Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.

Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u zemlji boravka. Potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • рагнер

    22. januar 2020 | 15:08

    Коме да стојим мирно, Вулину? Пре бих себи руку одсекао...

  • Rade

    22. januar 2020 | 13:46

    VOJNI ROK UVESTI OBAVEZNO!!!

  • Zmaj.

    22. januar 2020 | 13:14

    To se hoće Vojvodina odcjepit pa se spremate ?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA