Ispovest napadnutog tehničara Hitne pomoći: Krenuo je na mene, počeo je da preti i fizički nasrnuo

- Napad je otpočeo bez ikakvog razloga - priča tehničar Mihajlo Jović

  • 66

U Hitnoj pomoći kraljevačkog Doma zdravlja, u noći između utorka i srede, došlo je do nemilih scena. Dvojica medicinska tehničara kraljevačke Hitne pomoći povređena su kada ih je napao muškarac s grupom prijatelja.

Prema prvim informacijama, muškarac je u kraljevačku Hitnu pomoć doveo sestru koju je smestio na polomljen ležaj, a kada im je medicinski tehničar rekao da ustanu, muškarac je udario tehničara u glavu. U tom trenutku prišao je drugi medicinski tehničar, kojeg je taj muškarac takođe udario u glavu i stomak. Kako je na konferenciji za novinare naveo Mihajlo Jović, jedan od napadnutih tehničara, žena je bila u alkoholisanom stanju, ali svesna i nije bila životno ugrožena.

Prema njegovim rečima, u smeni je bilo mirno, ništa se posebno nije dešavalo.

Mihajlo Jović Mihajlo Jović, Printskrin:Youtube/ Regionalna televizija Kraljevo i Ibarske novosti

Svi prišli da pomognu

- Svi smo prišli da pomognemo, prva je prišla doktorka Marica i oni su krenuli na nju, bez ikakvog razloga. Ja sam izašao za njom, da vidim o čemu se radi. Smirivao sam ih, govorio da nema razloga za takvo ponašanje. Krenuo je na mene, počeo da preti, onda je i fizički nasrnuo. Uspeo je da me udari i tu se donekle smirila situacija. Ali je onda naišao kolega Sićević koji ima malo teže povrede. On je nosio telefon, on je mislio u tom trenutku da će tehničar da zove policiju, što je verovatno i tačno, krenuo da mu uzme telefon. Dobio je udarce u stomak i vrat - priča Mihajlo Jović.

Dešavalo se i ranije

Zaposleni su zgroženi napadom i navode da je sličnih situacija bilo i ranije.

Uhapšen žandarm

Pripadnici Policijske uprave u Kraljevu izašli su na mesto događaja odmah po prijavi da jedan muškarac u Hitnoj službi Doma zdravlja fizički nasrće na osoblje. Policija je nakon obavljenih razgovora sa akterima događaja i svedocima utvrdila da je tridesetsedmogodišnji pripadnik Žandarmerije u Kraljevu, koji je bio van dužnosti, vređao i udarao dvojicu medicinskih tehničara.

O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela. Policija je pripadniku Žandarmerije odredila zadržavanje do 24 sata zbog vređanja, nasilja ili pretnje na osnovu Zakona o prekršajima.

Takođe u Žandarmeriju u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv njenog pripadnika i on će do okončanja postupka biti udaljen iz službe.

Lončar: Napad na medicinsko osoblje u Kraljevu skandalozan

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je napad na medicinsko osoblje u kraljevačkom domu zdravlja skandalozan i očekuje da nadležni organi kazne počinioca najstrožom kaznom, kako se to više ne bi ponovilo.

- Normalan čovek to ne može da uradi, da dođete kod lekara u zdravstvenu ustanovu, tražite pomoć, a onda vi pretučete tu osobu. To je skandalozno - rekao je Lončar, navodi Tanjug.

"Ovo nije Divlji zapad"

Lončar je apelovao na nadležne organe, policiju i sud, da najstrože kazne počinioca, kao upozorenje ostalima da to više nikad ne učine.

- Ovo nije Divlji zapad, ovo je država u kojoj mora da se zna red i prema tome, zdravstveni radnici koji pružaju pomoć, ne moraju da budu maltretirani i ne može niko da ih tuče. To nećemo dozvoliti i očekujemo najstrože kazne - naglasio je Lončar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    22. januar 2020 | 20:45

    Ja da sam ministar ne bi dozvolio da radi ni jedan policajac koji ima tetovažu, isto kao u vreme Tita.

  • Laki

    22. januar 2020 | 21:21

    Sta je ovde cudno, sasvim normalno ponasanje policije..da loncaru ovo ovde jeste divlji zapad..na ulici ne znas dal da se cuvas policije ili kriminalaca svejedno..dokel vise da zaposljavate bandite sa ulice, prodju kurs od par meseci i znacka i pistolk u ruke a pre toga bili olosi po kraju a sad olosi sa znackom..dovedite vise red u tu policiju.

  • Geras

    22. januar 2020 | 19:48

    Ime i prezime momka koji je tukao.... Javno na stub srama.... Zatvor na 3 godine.... Bez plate i bilo čega..... Pa neka tuca kamen.... A ne tuzioc ga oslobodio... Strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA