≫ 

Naši najbolji učenici krase bilborde širom Srbije: Na njima su osvajači brojnih nagrada i priznanja

Şve nagrade dobijene su na internacionalnim takmičenjima

  • 1
Izuzetni učenici Srbije

Foto: mpn.gov.rs

Ministarstvo prosvete postavilo je širom Srbije bilborde koji prikazuju učenike koji su na internacionalnim takmičenjima osvojili brojna priznanja. 38 bilborda sa fotografijama talentovanih osnovaca i srednjoškolaca postavljeno je u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Kragujevcu i Čačku. Na njima su se našli osvajači nagrada i priznanja iz oblasti informatike, robotike, hemije, fizike, matematike, baleta i muzike...

Na bilbordima su učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, Jelena Ivančić, Jovan Toromanović i Miloš Milićev, koji su Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Velikoj Britaniji, osvojili zlatnu, bronzanu i srebrnu medalju. Na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Kijevu, Tamara Ponjavić i Jelena Ivančić osvojle su zlatnu medalju.

Među izvanrednim studentima su Luka Carević i Aleksa Đorđević, koji su na 15. Juniorskoj naučnoj olimpijadi u Bocvani osvojili bronzane medalje, kao i Igor Eskić, osvajač bronzane medalje na Svetskoj geografskoj olimpijadi u Hong Kongu.

Izuzetni učenici Srbije

Foto: mpn.gov.rs

Vojin Ivković, Aleksandra Petković i Dušan Igić, Momčilo Tošić, Maja Cvetković, osvajači su bronzanih medalja na međunarodnim takmičenjima iz fizike u Poljskoj, Mađarskoj i Italiji.

Učenici Kragujevačke gimnazije Mihailo Šundović, Vuk Lazović i Dušan Tenjović, osvojili su 2. nagradu iz robotike u Šangaju, a đaci Osnovne škole „Kralj Petar II“ iz Užica, Luka Majkić, Andrej Stevanović i Dragica Gavrilović osvojili su treću nagradu na istom takmičenju.

Izuzetni učenici Srbije

Foto: mpn.gov.rs

Među uglednim učenicima su nagrađivani mladi sportisti Nikola Mujanović i Dušan Čolaković koji su osvojili treća mesta u skoku u vis i bacanju kugle, Papić Marija drugo mesto u trčanju na 200 m i Adriana Vilagoš prvo mesto u bacanju koplja.

Izuzetni učenici Srbije

Foto: mpn.gov.rs

Balerine iz Baletske škole Lujo Davičo, Laureatkinje su II Međunarodnog baletskog takmičenja Kostadinka Dina Nikolić, Pančevo, Jana Zimonjić, Sara Jaćović, Polikseni Kurtanović, Anastasija Vujnović i Olja Aleksić.

Izuzetni učenici Srbije

Foto: mpn.gov.rs

Iz Muzičke škole „Stanković“ nagrađeni su Luka Mitrović, za 1. mesto u violini Antionio Salieri u Veroni, i on je sa Lenom Jović, Anđelinom Rujević i Borisom Miloševićem na violončelu laureat Polyhimnia takmičenja u Skoplju. Pored njih, na bilbordima su se našli Marko Kovačević na klaviru i Mina Jakovljević koja je osvojila 2. mesto na Međunarodnom takmičenju Društva harfista u Sloveniji.

Izuzetni učenici Srbije

Foto: mpn.gov.rs

Među muzičkim talentima, našle su se učenice Muzičke škole „Mokranjac“ i „Davorin Jenko“, Minja Stojanović koja je na harfi osvojila prvo mesto na Prof. Karel Patras Harp Competition u Pragu, kao Lara Arbajter koja je na klaviru osvajač drugog mesta i specijalne nagrade na International Carl Maria von Weber competition, u Drezdenu.

Izuzetni učenici Srbije

Foto: mpn.gov.rs

Video: Najbolji studenti su napravili Drumsku strelu, najbržu srpsku formulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    23. januar 2020 | 09:43

    Ja uopste nesumnjam u nasu inteligenciju mladih ali sistem je odgovoran ako se inteligencija ne koristi za dobrobit naseg drustva ,ona mora da se neguje i stvara uslove za napredak u protivnom to ce biti najveci izvoznik bez povracaja novca gde ce drugi znati ceniti i koristiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA