≫ 

Trivan: Sledeći put ćemo ugasiti zagađivače vazduha i izdati preporuku deci da ne idu u školu

Ministar zaštite životne sredine izjavio je da je kvalitet vazduha sve vreme isti i da to pokazuju zvanični podaci

  • 11
Goran Trivan

Printskrin: TV Prva

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da će sledeći put kada dođe do zagađenja vazduha veliki zagađivači biti ugašeni i da će biti izdata preporuka deci da ne idu u školu.

On je u intervjuu za Nedeljnik rekao da je kvalitet vazduha sve vreme isti i da to pokazuju zvanični podaci.

- Evo vam za Beograd podatak - u 2011. godini, imate 133 dana sa prekoračenjem granica dozvoljenih, a u 2018. imate 59 dana prekoračenja. Koga vi onda kritikujete? Hajde da se onda spustimo na zemlju i kažemo da sve to svakako nije dobro i da počnemo da pravimo atmosferu gde svi zajedno nešto radimo - rekao je Trivan.

Prema njegovim rečima, na problemu rešenja zagađenja vazduha se radi već godinama.

- Spadamo u regione koji imaju probleme sa ponekad većim stepenom zagađenosti. Balkan i Južna Evropa, čak i razvijene zemlje imaju isti problem - jedan je tehnologija, a drugi su mikroklimatski uslovi. Zavisi na kojem ste geografskom području, kakav je reljef, mikroklima, vetrovi i tehnologije, i kako se mi sami ponašamo. To su faktori koji planetarno neminovno utiču - rekao je Trivan.

On je dodao i da Ministarstvo za godinu ili dve ne može da uradi epohalne stvari kada se radi o zagađenju vazduha, ali da može da gasi kotlarnice, pošumljava, podešava propise.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S .M.

    23. januar 2020 | 17:15

    Ljudi pa da li stvarno mislite da je ministar Goran Trivan kriv za zagadjenost vazduha koja je nastala. Hajde da se vratimo neki mesec ili godinu unazad. Kada je god predlagao neke mere uvek je nailazio na kritike. Mnogi su govorili nije trenutak za takve mere... Nismo ga podržali kada je tražio oštre kazne za zagadjivače,kada je javnost videla raznu burad sa otrovima zakopanih u zemlju,trovanje ribe... Moramo svi da se uključimo i da otrpimo neke teške mere ako mislimo da sačuvamo zdravlje i planetu od uništenja. Gorane radio si,nudio mere,tražio sankcije za ne dgovorne pojedince i preduzeca ali... nisi podržan.

  • Zoja

    23. januar 2020 | 23:48

    Osuli paljbu po Trivanu. Ne mogu da verujem. Pa to je pitanje koje se sistemski dugoročno rešava. Okriviće ga i za zagađene reke, posečene šume, nezasađene goleti, divlje deponije i mnogo toga. On je jedan i zna se valjda šta ministar radi. Sećam se da su tako okrivili Čučkovića za poplavu Obrenovca, a on je bio kriv koliko ja što sam 200 kilometara od Obrenovca. Ljudi, nazovite stvari pravim imenom i krenite u rešavaje problema korak po korak, odobrite ljudima subvencije i povoljne kredite i mnoge druge pogodnosti koje će se brzo isplatiti i ljudima i državi. Ne lomite koplja na nedužnim pojedincima, koji su se eto tu zatekli u vreme nekih nedaća. Pa daj brže-bolje da ga uništimo. Nije to ljudski a ni korektno.

  • Maja

    23. januar 2020 | 15:22

    Bravo za Gorana Trivana. Napokon neko da se suprotstavi EPS-u, nasem najvecem zagadjivacu. Podrska za Ministra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA