Ministarstvo stupilo u kontakt sa Srbima koji su u zaraženom Vuhanu: "Spremni su da se evakuišu"

- Jedan naš državljanin će u "sopstvenoj režiji" napustiti grad, a jedan je rešio da ostane - rekao je ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić

  • 16
aerodrom NIkola Tesla, koronavirus Foto: Tanjug/Rade Prelić

Video: Kontrola na aerodromu Nikola Tesla zbog koronavirusa

Ministarstvo spoljnih poslova stupilo je u kontakt sa jednim brojem naših državljana koji borave u kineskom gradu Vuhanu, inače, epicentru koronavirusa, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za Tanjug i dodao da su oni trenutno svi zdravi.

- Za sada je kontakt ostvaren sa njih petoro i svi su zdravi, dvojica studenata, jedan predavač i dvoje poslovnih ljudi. Pokušavamo da saznamo da li ima još naših državljana i pozivamo sve da se jave našoj ambasadi u Pekingu ili MSP-u - rekao je Dačić.

2019 OCENA DACIC Kako je naveo, trojica naših državljana su izrazila spremnost da budu evakuisani i ambasada će im pomoći - Ivica Dačić - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako je naveo, trojica naših državljana su izrazila spremnost da budu evakuisani i ambasada će im pomoći.

- Jedan naš državljanin će u "sopstvenoj režiji" napustiti grad, a jedan je rešio da ostane - dodao je Dačić.

Ambasada u Pekingu je, kaže, dobila precizne instrukcije za postupanje u ovoj situaciji, u koordinaciji sa kineskim vlastima, kao i sa Ministarstvom zdravlja Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vm

    26. januar 2020 | 19:51

    Karantin je i uveden da bi svi ostali unutar njega i eventualna zaraza. Ako svaka zemlja izvuce svoje ljude karantin postaje besmislen.

  • Vm

    26. januar 2020 | 19:49

    Ne znaci da su zdravi ako nemaju simptome bolesti. Mozda se simptomi još nisu pokazali. Ne razumem ksko puštaju ljude sa zaraženog područja da slobodno kontaktiraju sa desetinama drugih ljudi i da se jave lekaru tek kad budu imali simptome. Tada je vec kasno. Zarazili su vec ko zna koliko i ko zna koga.

  • Miloš

    26. januar 2020 | 14:28

    Kakva bre evakuacija? Neka ih tamo dok se sve ovo ne završi, šta treba nas pobiju ovde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA