Stidimo se: Turisti iz Slovačke došli u Spomen park u Nišu, pa očistili smeće, napunili 15 kesa

- Ostala sam postiđena i još sam pod utiskom. Mogu da posvedočim da je jedan deo pored puta u šumi zaista očišćen - rekla je Lidija Milošević, Nišlijka koja je fotografisala ovaj prizor

  • 37
Turisti, Slovačka, đubre, Niš

Foto: Niške vesti/ Lidija Milošević

"Ovo vama očistili turisti iz Slovačke", glasi poruka zalepljena na džaku za smeće koji je okačen na drvetu u Spomen parku Bubanj u Nišu.

U poruci još stoji da su napunili 15 kesa i da im je bilo malo. Nišlijka koja je videla i uslikala ove kese kaže da ju je bilo sramota.

Spomen park Bubanj osim što je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika Nišlije nazivaju i "plućima" Niša, upravo zbog parka i velikog broja drveća koje se nalazi u njemu.

On je više puta bio na udaru vandala, više puta su organizovane i akcije čišćenja, prilikom čega su nalažene gume, stare fotelje i drugi delovi nameštaja.

- Ostala sam postiđena i još sam pod utiskom. Mogu da posvedočim da je jedan deo pored puta u šumi zaista očišćen - rekla je Lidija Milošević, Nišlijka koja je fotografisala ovaj prizor.

Spomen park Bubanj predstavlja kompleks sagrađen kao sećanje na streljane građane Niša i južne Srbije u Drugom svetskom ratu. Nemački fašisti su upravo na tom mestu od februara 1942. do septembra 1944. godine ubili oko 10.000 logoraša i zatvorenika Specijalne policije i kaznenog zavoda.

(Telegraf.rs/niskevesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zak

    26. januar 2020 | 19:30

    I treba da se stidimo jer svuda i na svakom koraku se baca smece ,bilo gde da krenete u prirodi flase i kese od plastike svuda ne razumem ove komentare negativca, najverovatnije da su bas oni ti koji prljaju .

  • Električar banderaš

    26. januar 2020 | 19:40

    Od nepismenih komentatora gori su ovi lektori koji na sajtovima drže predavanje iz pravopisa.😁 Umesto da se drže teme kad se već javljaju, oni bi da pokazuju svoju pismenost.

  • DARKO 100%

    26. januar 2020 | 18:41

    Stvarno sramota😔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA