Krntija je bila "izuzetak": U Lasti kažu da u Nemačku ne šalju taj bus, ali da je on prošao tehnički

"Autobus je star 11 godina, proizveden je i prvi put registrovan 2009. godine"

  • 15
Autobus Berlin

Foto: Polizei Berlin

Autobus iz Srbije koji je nemačka policija pre nekoliko dana isključila iz saobraćaja prošao je redovan šestomesečni pregled u Srbiji 28. decembra i dobio zeleno svetlo i za međunarodnu vožnju. To za "Novosti" tvrdi Predrag Lukić, direktor za saobraćaj "Laste".

Manje od mesec dana od provera u Beogradu, tom vozilu je u Nemačkoj zabranjeno da nastavi putovanje, jer je policija utvrdila "tehničke kvarove koji ne dozvoljavaju dalje učešće u saobraćaju".

Nemački mediji su naveli da je autobus, krntija, u stanju raspadanja - karoserija je zarđala, rupe su popunjene penom, polomljen amortizer, a kočnice neispravne. To su utvrdili golim okom, a tek sledi izveštaj sa tehničkog pregleda, koji će u narednom periodu dostaviti srpskom prevozniku.

Lukić objašnjava da je autobus otišao za Nemačku umesto drugog vozila koje saobraća na toj liniji, koje je zbog kvara ostalo u Beogradu.

 

- Da bi se što pre reagovalo i da bi putnici što manje čekali, poslat je autobus koji je mogao u najkraćem mogućem roku da stigne na polaznu stanicu. Autobus je star 11 godina, proizveden je i prvi put registrovan 2009. godine, a nije rađen nijedan remont karoserije. Sva vozila naše kompanije obavljaju redovne zakonom propisane tehničke preglede - navodi direktor za saobraćaj "Laste".

Lukić za "Novosti" tvrdi da je ova situacija bila izuzetak i da na linijama ka Nemačkoj i uopšte van teritorije Srbije saobraćaju autobusi koji su ili tek nabavljeni ili stari svega nekoliko godina.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sun

    27. januar 2020 | 10:39

    Ne mozes ti brate Svabu da zeznes.. Zato mislim da je bus 100% bio neispravan,jer ko zna kako ste uopste i uradili tehnicki na takvom autobusu.. A jos postoje I slike autobusa sto svi mozemo I da vidimo.. Ocigledno je da je autobus teska krntija..

  • crni tajpan

    27. januar 2020 | 11:59

    Kod svabe nema cile mile,zakon je isti za sveI mora se postovati.Nema tehnickog preko veze .Sigurno ga ne bi iskljucili iz saobracaja da je bio ispravan!To nema nikakve veze sto je Lasta.Bolje je da ga iskljuce nego da putnici nastradaju!!

  • febo

    27. januar 2020 | 11:40

    Pa kad kazete da je bus bio ispravan,tuzite svabe i uzmite dobru lovu za odstetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA