Devojčica odsekla svoju dugu kosu za obolele na Savindan, deca sa Golije dobila nova kola do škole

"Kad bi neko došao na takvu ideju, video bi koliko je to lepo, pokazuje koliko smo dobri i kako hoćemo da pomognemo drugoj deci"

  • 1
Sveti Sava Printskrin: Youtube/Info LIGA Ivanjica

Sve ivanjičke škole prigodnim programom obeležile su slavu Svetog Savu, što je bila divna prilika da se svim zaslužnim učenicima, ali i građanima ove opštine uruče pohvale i nagrade. No dva događaja potpuno su obeležila dan - devojčica koja je odsekla svoju dugu kosu i poklonila je deci oboleloj od raka, kao i donacija za školu na Goliji, čiji je direktor godinama u svojim starim kolima razvozio đake do učionica. 

U ivanjičkoj Gimnaziji priznanja su dobili i privrednici koji već godinama pomažu ovu obrazovnu ustanovu. U OŠ ‘’Milinko Kušić’’ nakon osvećenja slavskog kolača prisutni su uživali u prigodnom programu koji su pripremili učenici ove škole. Slavu su na prigodan način obeležili i u OŠ "Kirilo Savić" gde su takođe dodeljene nagrade i upriličen prigodan program. Ova škola obeležila je još jedan jubilej, 150 godina od rođenja akademika Kirila Savića po kome ova obrazovna ustanova nosi ime, piše Infoliga Ivanjica.

Iako su sva deca prelepo pevala, recitovala, igrala i glumila na priredbi, jedna devojlica, Milica Arapović, posebno se istakla.

- Ja sam donirala kosu u humanitarne svrhe za decu obolelu od raka. Želela sam da skratim kosu, jer mi je bila preduga i onda sam pitala da je doniram toj deci. Puštala sam kosu od rođenja. Nije mi bilo žao što sam je odsekla. Kad bi neko došao na takvu ideju, video bi koliko je to lepo, pokazuje koliko smo dobri i kako hoćemo da pomognemo drugoj deci - rekla je humana devojčica.

Najlepši poklon za Savindan dobila je škola OŠ „Milan Vučićević Zverac” iz Bratljeva. Njima je stigla nova "lada niva" za prevoz učenika, koje je dosada, u svojim starim kolima, razvozio niko drugi do direktor škole, Vidosav Кolarević Uča. Njegov dotrajali automobil, koji je po nepristupačnom terenu svakog dana decu dovozio na časove i vraćao kući, otići će u penziju, dok će njegovu ulogu preuzeti nova “lada niva”.

(Telegraf.rs/Infoliga Ivanjica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira V.

    28. januar 2020 | 12:14

    Nesto lepo, predivno svaka cast za devojcicu i direktora skole, dubok naklon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA