≫ 

Pojavio se snimak migranata koji probijaju ogradu na Horgošu: Posle ovoga policija je zapucala

Oko 60 migranata probilo je ogradu u vreme kada je prelaz Horgoš 2 zatvoren, a dežurni mađarski policajci ispalili su nekoliko hitaca

  • 1

Nakon što je veća grupa migranata jutros oko 5:30 časova probila ogradu na graničnom prelazu Horgoš kako bi ušla na teritoriju Mađarske, televizija Hir objavila je snimak sa nadzornih kamera.

Na snimku se jasno vidi kako migranti probijaju ogradu i trče ka drugoj strani. Nakon ovoga usledila su tri pucnja mađarskog policajca.

Četiri lica su uhapšena, a u incidentu niko nije povređen.

Oko 60 migranata probilo je ogradu u vreme kada je prelaz Horgoš 2 zatvoren, a dežurni mađarski policajci ispalili su nekoliko hitaca upozorenja u vazduh, što je sprečilo migrante da nelegalno uđu Mađarsku.

Četiri lica su uhapšena, navodi se u saopštenju.

Prelaz Horgoš 2-Reske 2 je zatvoren.

Većina migranata nije uspela da pređe granicu, dok je policija presrela četvoricu migranata koji su uspeli da uđu na teritoriju Mađarske.

Načelnik Uprave granične policije Miljan Stanojević saopštio je da su pripadnici granične policije i Policijske stanice Kanjiža pronašli 37 migranata, koji su rano jutros oko 5 sati pokušali da ilegalno pređu u Republiku Mađarsku u blizini Graničnog prelaza Horgoš 2-Reske 2, tako što su isekli ogradu na mađarskoj strani.

Kako je naveo, svi su predati na dalju nadležnost službenicima Policijske stanice Kanjiža.

(Telegraf.rs/ HirTV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    28. januar 2020 | 14:45

    Svaka cast Madjari!!!Osilili se Migranti samo tako!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA