Kruži lažna informacija da u Srbiji već ima obolelih od koronavirusa, a da nadležni ćute o tome

Obolelih u Srbiji još nema, kako je potvrđeno za Telegraf

  • 4
Vuhan, Kina, epidemija, zaraza, virus, Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Društvenim mrežama se širi vest da u Srbiji već postoji jedan pacijent oboleo od novog koronavirusa koji je je ponikao u Vuhanu u Kini, međutim, kako saznaje Telegraf, radi se o lažnoj informaciji. 

Na internetu se navodi da je od koronavirusa oboleo mladić S. S. (28) godina, ali da naši nadležni o tome ćute, i pritom se postavlja pitanje "zašto?".

U Ministarstvu zdravlja kažu za Telegraf.rs da takav pacijent ne postoji, kao i da se osoba sa takvim inicijalima nije javljala lekarima. 

- U poslednja tri dana osoba sa takvim inicijalima se nije javljala lekarima, a podsećamo da zaraženih novim virusom kod nas još nema. Kada bude bilo, javnost će biti obaveštena  - kažu za Telegraf.rs u Ministarstvu zdravlja.

Vuhan, Kina, epidemija, zaraza, virus, Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Sumnja da među našim državljanima ima obolelih postoji samo kod Srbina koji se trenutno nalazi u karantinu u Indiji. On je tamo smešten sa suprugom J. J., pošto se požalio na suvo i bolno grlo, a nakon boravka u Kini prošle nedelje.

Koronavirus kod njega još nije potvrđen, još se čekaju rezultati analiza kako je za Telegraf. rs rečeno u Ministarstvu zdravlja. Oni su u stalnom kontaktu sa zdravstvenim vlastima u Indiji.

VIDEO: Panika, haos, strah i očaj, ko je sledeći? Ovako izgleda atmosfera u glavnoj bolnici u Vuhanu

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA