Dačić o paru u Indiji: Žena je Srpkinja, nije potvrđeno da imaju koronavirus, čekaju rezultate

Šef srpske diplomatije istakao i da trenutno nije moguće izaći iz Vuhana

  • 0
Ivica Dacic, epidemija, zaraza, virus, Koronavirus

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, AP

Bračni par, za koji su mediji preneli da se nalazi u karantinu od juče u gradu Goi u Indiji, zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom, sami su dali krv i bris iz grla na analizu, jer se suprug požalio na bolove u grlu, rekao je večeras ministar spoljnih poslova Ivica Dačić precizirajući da je supruga državljanka Srbije, dok je muž Indijac.

Dačić je, u izjavi novinarima na prijemu povodom predstojeće ministarske konferencije "Od Soluna do Zagreba", ispričao da se radi o bračnom paru koji radi u školi u blizini Šangaja, a koji se nalazi na odmoru u Indiji.

- Suprug, koji je Indijac, se požalio na bolove u grlu i sam se prijavio da proveri da nije slučajno zaražen tim virusom i sutra će biti poznati rezultati. Naša državljanka nema nikakve simptome, ali je i ona dala krv na analizu i bris iz grla imajući u vidu da je bila zajedno sa suprugom - kazao je Dačić.

Kina, epidemija, zaraza, virus, Koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Šef srpske diplomatije osvrnuo se i na ostale slučajeve za koje se sumnja da su zaraženi koronovirusom u Indiji:

- Drugi slučaj nisu u pitanju Srbi, to su Indijci, ali pošto je tekst bio o svim slučajevima, to je neko preveo da su svi Srbi - naveo je.

Dodao je da je sinoć stigao u Beograd prvi student iz Vuhana, mesta u kojem je epidemija koronavirusa i to preko Moskve, a tako što je Ministarstvo spoljnih poslova platilo kartu.

Vuhan, Kina, epidemija, zaraza, virus, Koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Šef srpske diplomatije kaže da je taj student pregledan i da nema simptome za sada i dodaje da je dalje sve u nadležnosti zdravstvenih vlasti u Srbiji.

Kada su u pitanju još troje koji su tražili evakuaciju iz Vuhana, Dačić kaže da je iz Vuhana nemoguće trenutno izaći.

Međutim, kako navodi, Ministarstvo preduzima sve mere kako bi uz neku drugu zemlju, koja evakuiše svoje građane, njih trojicu evakuisali.

Vuhan, Kina, epidemija, zaraza, virus, Koronavirus

Foto: Tanjug/AP

- Ali, za sada to još niko nije uradio - kaže Dačić i dodaje da je o zajedničkoj evakuaciji razgovarano sa Francuzima, Nemcima, Italijanima i drugima.

Dodaje da treba imati u vidu da su tu sada posebne mere i zdravstvene zaštite i sve ostalo.

- U Vuhanu je bilo pet naših državljana, jedan se vratio, troje čeka da se vidi kojim će se avionom vratiti i peti državljanin je rešio da ostane dole - zaključio je Dačić.

Podsetimo, indijski mediji su preneli da je srpski državljanin stavljen u karantin u utorak u Goi u Indiji, zbog sumnje da je zaražen koronavirusom. Neimenovani Srbin, za kojeg je samo navedeno da je muškarac srednjih godina, nedavno je u Indiju doputovao iz Kine, javlja agencija IANS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA