≫ 

Nevreme napravilo haos: Vetar prevrnuo kamion kod Šapca, oluja prelazi u sneg

U Kaću je vetar nosio krovove, a u Beogradu rušio drveće

  • 16

Snažno nevreme pogodilo je danas Srbiju, a samo pukom srećom izbegnuta je tragedija kada je usled jakih udara vetra došlo do prevrtanja kamiona na obilaznom putu u Šapcu, delu magistrale Šabac-Loznica.

Prvi su se sa olujnim vetrom suočili stanovnici severa zemlje, a u Kaću je vetar čak nosio krovove. Nevreme je stiglo i do Beograda, gde je jak vetar rušio drveće. Temperatura će, prema najavama, biti u padu, vetar jak i olujni. Premeštanje zone sa padavinama i jakim vetrom dalje ka južnim i istočnim delovima Srbije.

Haos i u Zapadnoj Srbiji

Kiša sa olujnim vetrom paralisala je saobraćaj kroz glavne čačanske ulice, a zbog vremenskih neprilika pojedina naselja su ostala bez struje.

- Ljubić i Konjevići nemaju struje od 17 časova, zvali smo distribuciju i rekli su nam da kvar na dalekovodu ne mogu sanirati do ujutru. Većina domaćinstava se ovde greje upravo na struju, tako da će ovo biti duga i hladna noć za sve nas - kaže Ljubinko Jovanović iz čačanskog naselja Ljubić.

Jaka olujna kiša u višim predelima prešla je u sneg, tako da je usled novih padavina na Zlatiboru obelelo par novih centimetara snega.

U toku noći na južnom i centralnom delu Srbije visina snežnog pokrivača dostićiće od 5 do 20 centimetara.

Na jugu zemlje mnogi bez struje

Jaka oluja koja je u popodnevnim satima zahvatila Niš, Pirot i Vranje, ostavila je neke domove bez struje. U mraku je bilo dimitrovgradsko selo Željuša, ali i Svrljig i okolna sela.

Stigao hladan talas

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, nagla promena vremena i jako zahlađenje biće praćeni olujnim severozapadnim vetrom. Do sredine dana očekuje se u severnim, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima.

žuti meteoalarm Žuti meteoalarm, potreban je oprez, Printskrin: hidmet.gov.rs

U toku noći sa utorka na sredu i u sredu osetno hladnije i vetrovito, u centralnim i južnim delovima Srbije mestimično stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 centimetara, a na planinama i više uz snežne nanose, dok će na severu padavine prestati.

Od četvrtka, 6. februara, udari severozapadnog vetra biće u slabljenju.

Vladimir Đurđević, klimatolog sa Instituta za meteorologiju PMF-a, kaže za RTS da su visoke temperature posledica klimatskih promena, ali i da je zima na samom kraju.

(Telegraf.rs/Informer/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drasko

    4. februar 2020 | 18:45

    Danas je i grmelo " usred zime kad mu vreme nije " , isto se desilo i 1990-e na Svetoga Savu a nakon toga i 1999-e , kako li se osecaju oni sto bi da Pravoslavlje prodaju i okrenu u drugom pravcu i oni sto potapaju srednjevekovne Svetinje , dali mirno spavaju ? , Ne bih im bio u kozi !

  • Dijana

    4. februar 2020 | 18:44

    Posle smo u cudu zasto smo bolesni.Kakva kisa vetar, sunce gde je sneg?

  • Mali zvornik

    4. februar 2020 | 18:30

    Kod nas nevreme vec sedam godina.samo bije.odnosi sve.ostali starci koji ne mogu da budu pometeni,oduvani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA