Ko je na kraju kriv za smrad i krvave potoke koji su danima tekli kroz Novu Varoš? Svi i niko

Na teren je izašla i Ekološka inspekcija iz Novog Pazara

  • 1

Krvavi potoci već danima teku kroz novovaroško naselje Petlovac. U JKP "3. septembar" ističu da je problem nastao kad se klanica priključila na kanalizacioni sistem, međutim, u klanici kažu da rade sve po propisima.

- Mi mesečno plaćamo račune i do pedeset hiljada dinara za komunalne usluge, dobili smo sve potrebne dozvole za rad i nismo krivi za ono što se dešava našim komšijama. Problem su nedovoljno jake pumpe koje ne mogu da prepumpaju sav otpad i zato nadležno preduzeće mora da reši taj problem - kaže Predrag Vasilić, vlasnik klanice za RINU.

Petlovac, fekalije, Nova Varos

Predrag Vasilić / Foto: Rina

On kaže da je na teren izašla i Ekološka inspekcija iz Novog Pazara koja je utvrdila da u radu klanice nema nepravilnosti.

- Sav otpad selektujemo u tri kategorije. Konfiksat prve kategorije završava na hranilištu beloglavog supa, zatim kosti koje idu na kafileriju gde se spaljuju i treći konfiksat jeste prečišćena krv koja ide u taj zajednički kolektor - izjavio je Vasilić.

Sa druge strane, prvi čovek opštine, Radosav Vasiljević, ističe da su nove pumpe postavljene pre pet godina i da nema potrebe da se promene.

Petlovac, fekalije, Nova Varos

Flaše u kanalizaciji / Foto: Rina

- Krupan otpad je najveći problem. On ne dolazi samo iz klanice , nego i od meštana. Zato dolazi do začepljenja kolektora, jer neselektovan otpad zapuši rešetku. Da su pumpe i duplo veće ne bi mogle da prepumpaju taj krupan otpad. Razgovarao sam i sa meštanima, ali i sa vlasnikom klanice, jer je izuzetno bitno da budu odgovorni i da se ovakva slika ne šalje iz naše opštine - izjavio je Vasiljević.

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    5. februar 2020 | 12:43

    Kriva drzava da ona radi svoj posao do ovakvih stvari nebi ni doslo!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA