Albanac sa Kosova pokušao da prevari naše carinike: Poneo 300 dijamanata, vrednost im enormna

Vrednost dijamanata bi mogla da bude prilično visoka

  • 28
Dijamanti, zaplena Batrovci granica, carina

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su na prelazu Batrovci sprečili krijumčarenje oko 300 dijamanata, za koje se pretpostavlja da imaju veliku vrednost, ali će ona biti precizno utvrđena tek nakon stručne analize.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju stigao audi čeških registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 50-godišnji Albanac sa dokumentima tzv. "Кosova".

Mada je bio kategoričan da nema ništa da prijavi, ipak je izdvojen za detaljan pregled. Tom prilikom je u kaseti ispred suvozačkog sedišta njegovog automobila pronađeno nekoliko kesica sa dragim kamenjem.

Dijamanti, zaplena Batrovci granica, carina

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Кada je upitan zašto nije prijavio dijamante, vozač je najpre rekao da nije znao da mora da ih prijavi, a potom i da se radi o najobičnijim cirkonima, tačnije svarovski kristalima, koji nemaju naročito veliku vrednost.

Međutim, nakon konsultacije sa stručnim licem, utvrđeno je da to nije tačno i da se radi o pravim dijamantima, čija bi vrednost mogla biti izuzetno velika, što će naravno biti utvrđeno tek nakon veštačenja svakog pojedinačnog primerka dragog kamenja.

Otkriveni dijamanti će biti zadržani do okončanja prekršajnog postupka koji je pokrenut protiv Albanca koji ih je krijumčario.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hd

    8. februar 2020 | 20:14

    Svi vi sto pisete sa dokumentima tkz Kosova,,kako moze? Pa ja ne znam sta su ove druge drzave oko nas sto imaju granice? Pa druge drzave jer je granica lepo naglasava ! Ne znam u kojoj magli vise zivite?

  • KM

    8. februar 2020 | 19:52

    Sto sa tim dokumentima lazne i ne postojece drzave ne udju u Rusku Federaciju ?

  • Miloš

    8. februar 2020 | 19:50

    Ili je u pitanju nešto mnogo krupnije ,ko zna zašta je namenjen ovaj enormni novac od prodaje dijamanata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA