≫ 

Ministarstvo prosvete ozbiljno razmatra produženje zimskog raspusta: Konačna odluka u podne

Đaci bi u klupama trebalo da se nađu 18. februara

  • 11

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio za TV Prva da bi danas trebalo da se donese odluka o tome da li će se produžiti zimski raspust za đake.

Podsetimo, odlukom pokrajinske vlade u Vojvodini je, zbog epidemije gripa, obustavljen rad svih škola i vrtića. Đaci koji škole pohađaju na teritoriji Vojvodine krenuli su u drugo polugodište još sredinom januara, jer im je i raspust počeo ranije nego u ostalom delu Srbije.

Nakon toga, postavilo se pitanje šta će biti sa ostatkom zemlje, budući da su đaci iz centralne Srbije još uvek na raspustu, a u školske klupe bi trebalo da se vrate 18. februara.

Juče je iz Ministarstva prosvete rečeno da bi odluka o eventualnom produženju raspusta trebalo da se donese do kraja ove nedelja. Međutim, kako je za TV Prva jutros rekao ministar Šarčević, to bi moglo da se sazna već danas. Prema njegovim rečima, konačna odluka o produžetku raspusta biće doneta danas popodne.

Kako kaže, prati se situacija sa epidemijom, ali kako sada stvari stoje - ozbiljno se razmišlja o produžetku rasputa.

Video: Počelo je nešto da vas lomi, proverite da li imate grip pre nego što postane kasno

(Telegraf.rs/ TV Prva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    12. februar 2020 | 10:50

    Kao da ce to nesto promeniti. Deca ce se sve jedno vidjati u skoli ili van nje, tako sa ta prica o izdvajanju iz kolektiva ne pije vodu. Posle ce se raditi subotama i opet nece valjati, jer su deca preoterecena. Gluposti zive. I ranije je bilo gripa i viroza, pa se islo u skolu i nije se obracala paznja.

  • Sofija

    12. februar 2020 | 08:22

    Sve drugo osim produzenja raspusta je van pameti. Treba po svaku cenu zastititi decu pa posle neka odradjuju propusteno.

  • goxy

    12. februar 2020 | 08:26

    Raspust ce biti produzen!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA