≫ 

Potvrđeno: Raspust zbog gripa produžen još sedam dana, vrtići će raditi

Raspust će biti produžen do petka 21. februara 2020. godine, a prvi nastavni je ponedeljak 24. februar 2020. godine, navelo je Ministarstvo.

  • 26
Raspust produzen do 24. februara Foto ilustracija: Telegraf/Profimedia/Juice Images

Ministarstvo prosvete donelo je odluku da se raspust produžava do 24. februara na celoj teritoriji Srbije, potvrđeno je za Telegraf.rs. Odluka je doneta zbog epidemiološke situacije, posle konsultacija sa Institutom za javno zdravlje "Batut".

- U cilju prevencije širenja gripa u populaciji dece i mladih, a imajući u vidu aktuelne epidemiološke podatke nadležnih organa, tela i službi, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da se produži zimski raspust u osnovnim i srednjim školama u Republici Srbiji - saopštilo je Ministarstvo.

Raspust će biti produžen do petka 21. februara 2020. godine, a prvi nastavni je ponedeljak 24. februar 2020. godine, navelo je Ministarstvo.

Preporuka je data kako bi se smanjilo širenje virusa gripa.

Ova odluka je stigla samo dan pošto je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice doneo odluku da se u Vojvodi obustavi rad škola do 21. februara i zatvore svi vrtići.

Kako je u Vojvodini registrovan visok intenzitet virusa gripa i povećan broj osoba sa oboljenjenjima sličnih gripu, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice doneo je odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih kolektiva na teritoriji AP Vojvodine.

Video: Vakcinacija je najefikasniji način zaštite od gripa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • As

    12. februar 2020 | 17:10

    A studente ko pita? Svi dolaze s raznih strana iz manjih mesta u veći grad. Sede u amfiteatru po 50, 300 njih. Mi nek' se razbolimo, šta nam fali.

  • Yo

    12. februar 2020 | 11:55

    A šta je sa decom koja idu u vrtiće, i koja su najpodložnija infekcijama??

  • Joker

    12. februar 2020 | 11:34

    Od kolevke pa do groba najlepse je djacko doba.... E moji studenti, pita li nas ko sta 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA