≫ 

Studenti Farmaceutskog fakulteta hoće da pomognu u borbi protiv narkomanije u školama

Ministar zdravlja pozdravio je inicijativu studenata i istakao značaj vršnjačke edukacije za pravilno i pravovremeno edukovanje učeničke i studentske populacije

  • 0

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas sa studentima Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji su izrazili želju da daju svoj doprinos u radu Komisije za borbu protiv narkomanije u školama.

Tom prilikom ministar zdravlja pozdravio je inicijativu studenata i istakao značaj vršnjačke edukacije za pravilno i pravovremeno edukovanje učeničke i studentske populacije.

Pored toga, ministar Lončar istakao je na sastanku da će Ministarstvo zdravlja pružiti punu podršku formiranju Centra za edukaciju o štetnosti psihoaktivnih supstanci pri Farmaceutskom fakultetu, navedeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

Studenti suzbijanju narkomanije Foto: zdravlje.gov.rs

Studenti farmacije, zajedno sa dekanom ovog fakulteta prof. dr Slađanom Šobajić i šeficom katedre za toksikologiju prof. dr Mirjanom Ðukić, izneli su predloge i ideje kako mogu da se uključe u programe prevencije koje organizuje Komisija za borbu protiv narkomanije u školama.

Oni su se zahvalili ministru što ih je podržao da daju svoj doprinos izgradnji zdravog društva.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA