≫ 

Eurobank projekat „Škola kao nacrtana za vas“

Opremljen kabinet virtuelne banke u ekonomskoj školi u Subotici

  • 0
Eurobank Škola kao nacrtana za vas Subotica Foto: Andrej Ademi, Zoom Photo

Novi modernizovani kabinet virtuelne banke Ekonomske srednje škole „Bosa Milićević“ u Subotici, otvoren je u prisustvu predstavnika Eurobanke, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, direktora škole.

Zahvaljujući sredstvima prikupljenim putem humanitarne Mastercard kreditne kartice "Eurobank Veliko srce" obezbeđena je računarska oprema za kabinet virtuelne banke ukupne vrednosti preko 1,2 miliona dinara.

Ova donacija, koja je realizovana u okviru projekta „Škola kao nacrtana za Vas“ omogućiće đacima Ekonomske škole „Bosa Milićević“ da se na kvalitetan način i u realnim okolnostima pripremaju za svoje buduće zanimanje, a prema rečima predsednika Izvršnog odbora Eurobanke Slavice Pavlović, Banka će dodatno učestvovati u njihovom profesionalnom razvoju. „Pored donacija neophodne računarske opreme projekat ima još jednu važnu komponentu. Kroz predavanja zaposlenih iz Eurobanke, učenici srednjih ekonomskih škola stiču nova teorijska i praktična znanja o bankarstvu“ – kazala je Pavlović.

Eurobank Škola kao nacrtana za vas Subotica Foto: Andrej Ademi, Zoom Photo

Projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ realizuje se uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a dr Aleksandar Pajić, posebni savetnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih izjavio je da je - potpisanim Memorandumom između Eurobank i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ostvarena još jedna uspešna društveno korisna saradnja i otvoren još jedan put razvoja i unapređivanja srednjoškolskog obrazovanja na teritoriji Republike Srbije -

Na vrednoj donaciji, Eurobanci je zahvalio i direktor škole Imre Zombori. - Zahvaljujući ovoj donaciji učenici će obavljati poslove pod istim uslovima i po procedurama kao u pravoj banci, i biti spremni da nakon završetka školovanja odmah rade na poslovima bankarskog službenika. Na ovaj način naša škola postaje korisniji partner lokalne zajednice i konkurentnija, modernija ustanova. To je veliki boljitak za učenike, roditelje, lokalnu zajednicu i školu - izjavio je on.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA