≫ 

Detaljni vodič za putovanja uoči vikenda i praznika: Na ovim putevima preti sneg, poledica ili odron

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm i na teritoriji Kolubare, Kosova, Kruševca, Požege, Užica, Ivanjice, Mačve i Novog Pazara

  • 0

Na više deonica puteva u Srbiji jutros ima snega, kolovozi su vlažni pa je moguća poledica, a na pojedinim mestima prisutni su i odronipa Putevi Srbije apeluju da se na put ne kreće bez zimske opreme i da se vozi oprezno.

Putevi ka skijalištima u Srbiji su prohodni, a deonice na kojima jutros ima snega su put Vladičin Han - Surdulica - granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci) i Vlasinsko Jezero - granica sa Bugarskom kod Ribaraca, gde su kolovozi vlažni, a snega ima do pet centimetara. 

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta i A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja. Kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm i na teritoriji Kolubare, Kosova, Kruševca, Požege, Užica, Ivanjice, Mačve i Novog Pazara, pa Putevi Srbije preporučuju opreznu vožnju.

Na teritoriji Zaječara ima sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše Ðerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Na deonicama ka Donjoj Mutnici, Krivovirskom brdu, Mirovu, ka Vratarnici, u blizini Dobro polja, putu ka Lasovu i između Boljevca i Sokobanje koje se nalaze uz trasu izgradnje Magistralni gasovod moguće je stvaranje blata na putu, upozoravaju iz Puteva Srbije.

Kod Kruševca postavljena je saobraćajna signalizacija zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere u vreme snežnih padavina i to na deonicama Jošanička Banja-Grčak, Vrnjci-Stanišinci-Grčak, i Dobre Vode-Stanišinci. Ista zabrana saobraćaja postavljena je i na deonicama Brzeće-Kopaonik, Brus-Razbojna i Kruševac-Kaonik.

Putevi Srbije saopštili su da je jutros neprohodan put Gložje - Bosilegrad koji je trećeg prioriteta.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, upozorili su iz Puteva Srbije.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na petnaestak putnih pravaca u višim predelima Srbije, a odrona na putevima ima u Raškoj oblasti na prilazima Pešteru, višim delovima Zapadne Srbije i Negotinske krajine.

Iz Puteva Srbije upozoravaju da postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Na nekoliko prilaza graničnim prelazima ka Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori kolovozi su vlažni a snega ima do pet centimetara, osim na prilazu Zaovinama gde je 5-10 cm snega.

"Putevi Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo. Apeluje se vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Video: Ovako se izvlači kombi iz nanosa snega

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA