≫ 

Užički Supermen (72) krenuo peške do Moskve: Želi da se rukuje s Putinom, ne boji se ničeg sem mraza

Milovan Milutinović smatra da je ruski predsednik najeminentnija ličnost civilizacije, ali je i njegova inspiracija jer je vrhunski sportista

  • 22
Milovan Milutinović, Supermen iz Užica

Foto: RINA.rs

Milovan Milutinović (72) iz Užica, poznatiji kao užički Supermen, krenuo je danas peške iz svog grada za Moskvu kako bi pokušao da se, kako kaže, na Dan pobede nad fašizmom, 9. maja u Moskvi, rukuje sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koga izuzetno poštuje.

- Predsednik Putin je najeminentnija ličnost civilizacije, ali je meni inspiracija jer je i vrhunski sportista, a zahvaljujući tome svoju mentalnu i fizičku formu doveo je do savršenstva - kazao je za agenciju RINA Milutinović.

Do 9. maja, užički Supermen treba da prepešači 2.640 kilometara od Užica do Moskve, a za taj poduhvat spremao se šest meseci.

- Planiram da prelazim 40 kilometara dnevno. Maršuta mi je Užice -Valjevo - Beograd - Budimpešta - Karpov - Minsk - Moskva. Speman sam i ničega se ne bojim osim mraza - rekao je Milutinović pred polazak.

Supermen iz Užica svoj život posvetio je sportu, promociji zdravih stilova života i, kako kaže, ne seća se kada je poslednji put popio neku tabletu.

- Sramota je da je mladim ljudima sada za sve potreban veštački stimulans, a ja sa 71 godinom nisam popio ni vitamin C - tvrdi ovaj superdekica.

Milovan Milutinović, Supermen iz Užica

Spreman na put do Moskve kako bi se rukovao sa Putinom, Foto: RINA.rs

Prema njegovim rečima redovne sportske aktivnosti, ali i ishrana jedini su recept za vitalnost.

- Po svim parametrima moj organizam je kao u tridesetogodišnjaka, mentalno, fizički i seksualno. Kada sam krenuo u osvajanje Ginisovog rekorda 2012. godine jeo sam kačamak, grašak i pasulj i to me je održalo i dalo snagu - priča Užičanin.

U 64. godini prepešačio 2.450 kilometara

 

A u žižu javnosti Milovan je došao kada je sa 64 godine prepešačio 2.450 kilometara od Užica do Londona i pretrčao 100 metara za 25, 19 sekundi sa teretom od 50 kilograma na leđima.

Milovan ističe da mu je idol Švarceneger, a rođen je istog datuma kao Silvester Stalone.

- Ništa nije slučajno, a ja sam siguran i da čovek sve što želi to i može da ostvari. Bodi bilding je moj život, posao sam napustio da bi se posvetio ovoj disciplini. Prvi sam otvori teretanu u Užicu kroz koju je prošlo na hiljade mladih ljudi, a onda sam u petoj deceniji poželeo da se ozbiljno posvetim i karateu - priča užički supermen.

U sedamdesetoj godini položio je za crni pojas peti dan, a onda rešio i da upiše fakultet.

- Očistio sam drugu godinu na fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, i upisao treću, a u planu mi je da masteriram a već imam spremnu tezu i za doktorat - navodi on.

Da se bavi sportom i svoje telo dovede do savršenstva odlučio je u vojsci 1968. godine, u koju je zbog neuhranjenosti jedva primljen.

- Na odsluženju vojnog roka u Kninu upoznao sam Petra Čelika koji me je usmerio na vežbe i pokazao kako treba da se hranim. Čim sam došao kući napravio sam tegove od betona koje i dan danas čuvam i ne bih ih dao ni za kakve pare - priča Milovan.

Užički Supermen poručuje svima da zdrav život, redovne sportske aktivnosti i upornost jesu recept za dugovečnost.

Video: Putin se sa dve reči na srpskom jeziku obratio narodu ispred Hrama

(Telegraf.rs/RINA.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA