≫ 

Majka male Nađe, koja je preminula od morbila, objavila potresan status: "Radost i tuga se bore"

Dragana Petrović, majka devojčice koja je preminula 2018. od morbila, podelila je sa svojim prijateljima vest da čeka devojčicu koja će u njihovu porodicu stići 18. jula

  • 10
Dragana Petrovic Foto: Privatna arhiva

Dragana Petrović iz Kragujevca, majka male Nađe, devojčice koja je 2018. preminula od morbila, pre tri meseca je objavila radosnu vest da je u drugom stanju, a sada je sa svojim prijateljima podelila i to da će u njihovu porodicu 18. jula stići još jedna devojčica.

- Nađa i Anastasija će dobiti sestru. Radost i tuga bore se u meni. Da li će to biti još jedna devojčica plave kose i plavih očiju... Samo neka bude zdrava, samo to želim - napisala je Dragana i dodala:

- Nađa, čuvaj nas sve, i sve koji te vole.

Podsetimo, mala Nađa preminula je 4. aprila 2018. godine od morbila, jer nije smela da primi MMR vakcinu zbog autoimune bolesti.

Devojčica je, kada je imala godinu dana, ispoljila simptome autoimunog poliglandularnog sindroma tipa 1. Izgubila je svu kosu, imala je sistemsku kandidijazu, autoimuni hepatitis i dr. Kasnije je utvrđeno da ima i hipoparatireodizam zbog čestih hipoglikemija i hipokalcemije. Zbog hipokalcemija je često boravila u bolnici i nije mogla da bude vakcinisana.

Nađa Petrović Devojčica Nađa Petrović, Foto: Privatna arhiva

Dok je ležala na Odeljenju intenzivne nege i izolacije u Kragujevcu, u njenu sobu došao je dečak (9) koji je imao morbile od kojih se kasnije i Nađa zarazila. Ubrzo je dobila temperaturu, nije jela, pila, nije se budila niti reagovala. Posle toga je počela da modri, otiče, krvari iz nosa...

Borba za njen život trajala je 3 meseca, ali je devojčica nažalost preminula 4. aprila 2018. godine.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    16. februar 2020 | 04:50

    A sto su smestili dete sa morbilama u nadjinu sobu?, u sobu u kojoj je dete koje ne sme primiti vakcinu protiv morbila, tj nadja, smeštaju dete zaraženo morbilama? Ko je ovde lud? E zemljo Srbijo, samo ovde može da se desi da niko od doktora ne odgovara za nesvesno lečenje... Nije to razbijena časa, već rano ugašen život jednog deteta

  • Ja

    16. februar 2020 | 01:18

    Neka je andjelu čuvaju. Vama želim radost uz prinovu koja treba da stigne i da vam je živa i zdrava.

  • plavi safir

    16. februar 2020 | 01:49

    Tuga za Nadjom nikad neće da prestane. Ali život ide dalje. Nek je sa srećom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA