≫ 

Pazite kako vozite, zabelela se Srbija: Snega ima u Šapcu, Valjevu, Vranju...

Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put

  • 0
Gume u snegu, ilustracija Foto: Shutterstock

Vozače u Srbiji na putevima danas očekuju susnežica i sneg u brdsko-planinskim predelima, a kiša, mokri kolovozi i smanjena vidljivost na putevima u nižim predelima. Prohodnost puteva je dobra kako na glavnim putnim pravcima, tako i na putevima ka zimskim centrima. Snega na kolovozu do 5 centimetara ima na području Šapca, Valjeva, Mionice, Divčibara i Vranja, pa je upotreba zimske opreme obavezna.

Iz AMSS apeluju na vozače da, kada voze po mokrom putu, uvek budu na većem i bezbednom odstojanju, spremni da u svakom trenutku zaustave vozilo, jer su zbog klizavog kolovoza česti lančani sudari, a moguća su i iznenadna izletanja sa puta.

Na naplatnim rampama u Srbiji nema zadržavanja. Nema dužih zadržavanja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima. Kamioni na Batrovcima čekaju na izlazu iz zemlje pet sati, na Bačkoj Palanci tri sata, na prelazu Sremska Rača četiri sata. Na Horgošu se čeka sat i po, a na Kelebiji dva sata.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Kolubare, Kruševca, Mačve, Užica, Vranja, Zaječara, Novog Pazara.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Video: Ulice se pretvorile u crni led

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA