≫ 

Pop iz Leskovca porodio svoju ženu: Pomolio se Bogu, 6. beba je došla, a njeno ime biće simbolično

Porođaj je počeo pre nego što je stigla Hitna pomoć, a sveštenik je bio jedini kraj svoje žene

  • 62
Pop Foto: Privatna arhiva

Leskovački sveštenik Dalibor Stefanović (40), otac petoro dece silom prilika se našao u ulozi babice jer se njegovoj šestoj prinovi "žurilo", pa je on morao da obavi porođaj. Lekarima leskovačke Hitne pomoći koje je beba pretekla, ostalo je samo da preseku pupčanu vrpcu i čestitaju mu na "uspešno obavljenom poslu".

Majka i beba će uskoro napustiti bolnicu, pa Dalibor i njegova supruga Tamara uveliko biraju ime za novorođenu devojčicu.

Pop Brojna porodica bogatija za još jednog člana Foto: Privatna arhiva

Presrećni sveštenik priznaje da mu nije bilo svejedno kad je shvatio šta se sprema.

- Supruga je bila uplašena, ja nisam smeo da se plašim... Pošto sam sveštenik, pribegao sam molitvi, prozborio sam: "Ajde Gospode, pomozi, Majko Božija i svi sveti..." Stavio sam peškir na krilo kad se pomolila glavica... Rukama sam je oslobodio i beba pade na peškir. Dok sam razmišljao da li da je okupam, došla je Hitna pomoć iz Leskovca, oni su se obradovali kao da je dete njihovo, iako im je bio kraj smene. Presekli su pupčanu vrpcu i odveli i majku i bebu u bolnicu. Danas ćemo odlučiti kako da je nazovemo na osnovu crkvenih praznika da ima imendan – kaže za Telegraf Dalibor.

Priznaje da je srećan što ga je Bog blagoslovio brojnim potomstvom, te da deca nisu nešto što treba planirati i sa čim kalkulisati.

Pop Sveštenik Dalibor Stefanović Foto: Privatna arhiva

- U današnjem kontekstu ako se planira šta treba i kako treba, nikad dovoljnog za decu. Treba znati da gde se život rađa, rađa se se sve. Samo rođenje je dar, a sve ostalo dođe sa njim. Moja poruka je da ne planiramo, da se radujemo tom daru, jer deca donose zadovoljstvo, uspeh, sreću a sa tim dođe i ono materijalno. Važno je da nas ima više ali i da ostanemo ovde, da naše okruženje učinimo boljim. Šteta je što naši kvalitetni ljudi odlaze, postaju poznati i uspešni negde drugde, treba ostati u svojoj zemlji, to je patriotski čin. Čovek se uvek treba pitati šta može da učini za svoju porodicu, za decu, za svoju zemlju i tim se treba rukovoditi – poručuje sveštenik.

Stefanović dugo godina služio u lebanskom selu Bošnjace gde je bio Arhijerejski namesnik a od 1. februara svešteničku službu obavlja u Leskovcu.

Video: Magiju rađanja novog života podelila sa pratiocima mužem i starijim detetom

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Човек

    20. februar 2020 | 13:52

    Није ми јасно,каква то злоба може давати МИНУСЕ на овакве вести и коментаре са честиткама😪

  • Leskovcanin

    20. februar 2020 | 14:05

    Ovaj pop je jedan od retkih koji sluzi Bogu kako treba. Dok je sluzio u crkvi u Bosnjacu price su kruzile o njegovoj dobroti i ljubavi prema deci. Nega ih sluzi zdravlje i sreca, zivi bili!

  • Joca

    20. februar 2020 | 13:11

    Jaoo kakvi su medici ovo dvoje kovdzavih😍🥰

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA