≫ 

Preminula devojčica zbog koje smo se ujedinili: Ovako ćemo pamtiti Nikolinu koja je izgubila bitku

Devojčica je bolovala od akutne limfoblastne leukemije

  • 56
Nikolina Gutić Foto: Privatna arhiva

Uvek kada pišemo i čitamo o oboleloj deci, koja vode ratove sa opakim bolestima, pomislimo kako je dobro što posle saznanja da je prikupljen novac za lečenje, nema vesti o toj deci. Jer to znači da su tu, sa nama, bore se i dalje, nastavljaju svim snagama napred. Dok mi živimo naše živote uobičajenim tokom, oni su negde u nekoj bolnici i svakodnevno se bore da ih život ne porazi.

Kasno sinoć, pojavilo se ime petogodišnje devojčice Nikoline Gutić iz Platičeva. Teško je i napisati da je dete izgubilo bitku sa bolešću, kamoli prevaliti preko usta.

Sigurno ste viđali njene fotografije u narodnoj nošnji, sa dugom kosicom skupljenom u punđu i crvenim cvetom u kosi. A potom slike gde je bez kose, jer je lečenje od leukemije uzimalo svoj danak. Fotografija koja je objavljena u Fejsbuk grupi Srcem za Nikolinu govori više od reči.

Nikolina Gutić Printskrin: Facebook/Srcem za Nikolinu

Uslikana je u svom dvorištu, u svetlo roze haljinici i baletankama. Maše. Iza nje se vidi njen "četvorotoškaš", u roze boji. Okolo je cveće. Olujno nebo kao da nagoveštava ono što mora da se desi. I otvorena kapija - kao da poručuje, ja sad moram da idem.

Hajde takvu da je upamtimo. Veselu, kao da nas teši i govori da će sve biti u redu, jer je sada ništa više ne boli. Igraću se po ceo dan i zaradiću nove modrice. Trčaću koliko me noge nose i padaću, verovatno, ali to me neće boleti.

Nikolina Gutić Printskrin: Facebook/Srcem za Nikolinu

Nikolini je prvi put dijagnostifikovana akutno - limfoblastna leukemija u junu 2016. godine. Nakon duge i teške borbe u novosadskoj bolnici, posle dve i po godine Nikolina se izlečila i počela normalno da živi.

Ali, na žalost, samo godinu dana kasnije, u oktobru 2019. godine, njoj se teška i podmukla bolest vratila.

Nikolina Gutić Foto: Privatna arhiva

Devojčica je trebalo krajem januara da krene u Italiju, na lečenje, ali je dobila temperaturu i rezultati su joj se pogoršali, pa je morala da se vrati u bolnicu. Dobila je upalu pluća, krvni pritisak joj je bio jako visok i nikako se nije smanjivao, dobijala je pet različitih antibiotika, koji nisu doneli poboljšanje. Uveden joj je novi lek za podizanje imuniteta. Doktori su govorili da nije bila u stanju da putuje, da može da predstavlja rizik.

Nikolina Gutić, devojčica Foto: Privatna arhiva

Nikolina je jako loše sve podnosila, vene su joj pucale, povraćala je i bila nervozna.

Tokom lečenja imala je i drugara koji je prolazio kroz iste muke kao i ona, šestogodišnjeg Kostu Petkovića iz Veternika.

Kosta Petković, Tisa Sredojev, Nikolina Gutić, Petra Đorđević Foto: Printskrin/Budi human, Privatna arhiva

Roditelji bebe Tise Sredojev iz Kikinde su, pošto je njihova ćerkica preminula od tumora na mozgu, novac prikupljen za njeno lečenje, između ostalog, uplatili i za Nikolinino lečenje.

Video: Hrabra Helena u bolnici u Parizu: Igra kolo dok prima terapiju

Redakcija portala Telegraf.rs izjavljuje najdublje saučešće porodici preminule devojčice.

(J. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorštak

    23. februar 2020 | 11:05

    Pa Vi i dalje glasajte za Miljanu Kulić i razne rijaliti igrače. Neka vam oni odnesu pobedu, a ne neka mala decica čiji sms im je preko potreban. Pognite glavu i sramite se sad svi koji ste glasali za Miljanu umesto da ste poslali sms za ovu devojčicu. Pocivaj u miru malena. Sad si medju anđelima.

  • Nikola

    23. februar 2020 | 11:09

    Zanima me kakva osoba moze udarati minuse u ovakvoj situaciji, dali ima imalo mozga?

  • Marija

    23. februar 2020 | 10:31

    Tuga,anđeo mali,počivaj u miru,dete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA