≫ 

"Zabranjeno kretanje migrantima": Narodne patrole po Beogradu, policija obavestila tužilaštvo

Na snimku se vidi grupa od dvadesetak muškaraca, koji se predstavljaju kao inicijativa "Nema predaje Kosova i Metohije"

Narodne patrole, migranti Printskrin: Youtube/СРБИН.инфо

"Zbog učestalih bolesnih napada na srpske žene i devojke, zabranjeno vam je kretanje van migrantskih centara od 22 časova do 6 časova ujutru. I kretanje više od tri osobe u grupi tokom dana. Napadi na naše građane vam neće proći nekažnjeno", navodi se u pamfletu koji je u petak uveče delila grupa mladih ljudi u razgovoru sa migrantima koje su sretali u centralnim beogradskim ulicama. O tome je, kako saznaje Telegraf, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije obavestilo nadležno tužilaštvo.

Na prostoru od Zelenog venca do autobuske stanice ova grupa mladića je srela više migrantskih grupa, sa kojima je razgovarala i kojima je uručila spomenuti pamflet kojim se zabranjuje kretanje od 22 do 6 sati.

- Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo koje je naložilo da se ispitaju sve činjenice i okolnosti u vezi navedenog događaja i snimka koji se pojavio u javnosti - navodi se u odgovoru MUP-a portalu Telegraf.rs.

Na snimku koji se proširio na društvenim mrežama vidi se grupa od dvadesetak muškaraca, koji su se predstavili kao inicijativa "Nema predaje Kosova i Metohije", kako u noćnim časovima prilaze migrantima i izbeglicama oko glavne autobuske stanice u Beogradu i pijace Zeleni venac, sa njima razgovaraju na engleskom jeziku i dele im pamflete.

Muškarci iz grupe su migrantima i izbeglicama na engleskom jeziku govorili da će oni „ubuduće svake noći biti na ulicama“ kako bi „zaštitili svoje žene“ i da će migranti i izbeglice "imati problem" ako neko napadne „srpske žene i muškarce“, kao i da to „moraju preneti“ svojim sunarodnicima.

Video: Migranti logoruju pod Kalemegdanom: Zapalili vatru, sede na ofucanoj fotelji, u smeću i gareži

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natalija

    23. februar 2020 | 23:03

    A Romi? Čast izuzecima ali povelik broj Roma, naročito mlađih, je bahat, nevaspitan, agresivan, bezobrazan... Često kao rulja kidišu na svoju okolinu. Više puta su scene pravili po tramvajima i uznemiravali puznike. Migranti su po meni čak j manje opasni i manje se nedolično ponašaju od Roma.

  • Ivan

    23. februar 2020 | 22:44

    Ovo je vise poraz policije . Ne volim ove nasilnike,ali jednostavno ovo moram da podrzim. Kad vec policija nece da radi svoj posao

  • Jbg kad je dosta dosta je

    23. februar 2020 | 18:48

    Ne volim bilo kakve akcije van zakona,ali jbg kada se zakon jasno krsi i ne sprovodi od nadleznih institucija onda nema druge nego ovako . Ne moze neko bez ikakvih papira bez ikakve kontrole da se ne zna ni ko je ni sta je ni sta nosi u torbi seta bez ikakvih ogranicenja po celoj Srbiji. Samo pogledajte primer Madjarske i Hrvatske i da li tamo isto sto u Srbije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA