≫ 

Odlažu se ekskurzije iz Srbije u Italiju zbog koronavirusa

Resorno ministarstvo naložilo je da se studijska putovanja i ekskurzije u Italiju odlože do stabilizacije zdravstvene situacije u toj zemlji

  • 9
Italija, NE Foto: Pixabay

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je danas dopis direktorima srednjih škola na teritoriji Srbije da se sva planirana studijska putovanja i ekskurzije u Italiju odlože, saznaje Telegraf.rs.

Resorno ministarstvo naložilo je da se studijska putovanja i ekskurzije u Italiju odlože do stabilizacije zdravstvene situacije u toj zemlji zbog smrtonosnog koronavirusa.

Premijer Đuzepe Konte proveo je celu nedelju u sedištu Civilne zaštite. Rekao je da je iznenađen eksplozijom širenja zaraze.

I Ministarstvo spoljnih poslova je apelovalo na građane Srbije da ne putuju u delove Italije u kojima ima zaraženih ovim virusom.

Preporučujemo građanima Srbije da ne putuju u regije koje je Vlada Italije označila kao kritične. I ta preporuka će biti na snazi sve dok situacija u tom delu Italije bude kritična - rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Podsetimo, u Italiji je koronavirus dosad odneo 5 života, a više od 200 je zaraženo.

Sever zemlje je u blokadi, a 11 gradova nalazi se u izolaciji. U kućnom karantinu je oko 50.000 ljudi. U nekim gradovima su zatvorene škole. Prekinut je i karneval u Veneciji.

Video: Patrole karabinjera oko grada u karantinu: Italijanski Lodi je grad duhova

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milly

    24. februar 2020 | 14:10

    Ja zivim u epicentru zaraze.. Lombardia! Ovde je stanje alarmantno! Sve je zatvoreno, skole, vrtici barovi! Na par kilometara od nas su prvi slucajevi Corona virusa od petka se broj kontamiranih povecao na 230! U petak vece samo 3 slucaja! Nesto nije uredu!!

  • Predator

    24. februar 2020 | 14:05

    Opasna situacija izgleda da je zataškavanje neuspeli poduhvat kine i engleza, virusi se šire...

  • Lol

    24. februar 2020 | 15:29

    Deca treba upoznaju rodjenu zemlju prvo, a druge neka obilaze o svom trosku kad god hoce.Znaci ekskurzija - teritorija Srbije i tacka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA