≫ 

Ministarstvo zdravlja pojačalo nadzor putnika na granicama zbog korone. Održan sastanak i sa Vojskom

Radna grupa ministarstva održala je hitan sastanak u cilju preduzimanja adekvatnih mera povodom novonastale situacije u vezi širenja ovog virusa u Italiji

  • 2
Zdravstvena kontrola aerodroma Nikola Tesla Foto: Marko Jovanović

Radna grupa Ministarstva zdravlja za kontrolu virusa Covid-19 održala je hitan sastanak u cilju preduzimanja adekvatnih mera povodom novonastale situacije u vezi širenja ovog virusa u Italiji.

U skladu sa navedenim, odmah je izvršeno usklađivanje kriterijuma u Algoritmu za postupanje u nadzoru nad putnicima koji su boravili u zaraženim odnosno epidemiološki rizičnim područjima, koje podrazumeva pojačan nadzor putnika na graničnim prelazima.

Pored putnika koji su boravili na teritoriji NR Kine u oblastima zahvaćenim epidemijom novim korona virusom, a koji su u dosadašnjem periodu kontrolisani u postupku redovnog pojačanog nadzora od strane nadležne inspekcije ministarstva zdravlja i mobilnih epidemioloških timova nadležnih instituta i zavoda za javno zdravlje, od danas su pojačanim nadzorom i posebnom kontrolom, na svim graničnim prelazima, obuhvaćeni i putnici koji dolaze iz Republike Italije.

Takođe, izmenjeno je i zdravstveno upozorenje koje se deli svim putnicima, a koje se odnosi na zaražena odnosno epidemiološki rizična područja.

Pored toga, održani su i sastanci sa predstavnicima Vojske Srbije i drugim nadležnim državnim organima, kao i Svetskom zdravstvenom organizacijom u cilju preduzimanja svih neophodnih mera kako bi se sprečilo širenje virusa na teritoriji Republike Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    24. februar 2020 | 14:29

    Situacija postaje kritična, gledajući dešavanja u Italiji. Možda kao preventiva ne bi bilo loše zatvoriti neke granice sa zapadnim i severnim susedima i zatvoriti aerodrome jer ipak život je na prvom mestu a dobra preventiva je 80% posla!

  • XXX

    24. februar 2020 | 22:35

    Snalaze se ljudi.Popiju 1,2 brufena pre prelaska granice i ulaze gde hoće...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA